Ćufte u prelivu od jogurta, ručak koji će okupiti vašu porodicu za sto!
Sastojci:
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- sredina hleba
- malo mleka
PROČITAJTE I:
- 2 jajeta
- pola kašičice praška za pecivo
- brašno
- ulje
- so, po želji mešavina začina
Za sos:
- 200 ml jogurta
- veza peršuna
- malo bosiljka
- mala glavica crnog luka
- kašičica maslinovog ulja
- so, biber
PREPORUČUJEMO:
Priprema:
U mleveno meso dodajte jaja, sitno iseckan crni i beli luk, pola kašičice praška za pecivo, sredinu hleba potopljenu u mleko, pa isceđenu. Začinite po ukusu i pravite kuglice. Svaku uvaljajte u brašno i pržite na ulju.
Sitno iseckajte crni luk, peršun i bosiljak. U dubljoj posudi dobro izmešajte maslinovo ulje i jogurt, pa dodajte bosiljak, luk i peršun.
Posolite sos po ukusu i njime prelijte gotove ćufte.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Recept za američku pitu s višnjama