čokoladni mus
Shutterstock
čokoladni mus

Shutterstock

čokoladni mus, Foto: Shutterstock

Sastojci (za 4 porcije):

- 1 šolja čokoladnih mrvica/komadića
- 1/3 šolje punomasnog mleka
- ¾ šolje slatke pavlake

Priprema:

U dubljoj vatrostalnoj posudi pomešajte čokoladne mrvice ili komadiće i mleko. Stavite u mikrotalasnu na 1 minut i 15 sekundi, ili na blagu jačinu na ringlu, kako bi se čokolada otopila i stopila sa mlekom. Nakon toga sačekajte oko 15 minuta da se smesa ohladi.

Kada je čokolada ohlađena, u drugoj posudi umutite slatku pavlaku, tako da dobijete gustu smesu, kao šlag. Sipajte slatku pavlaku u čokoladu i lagano mešajte da ne biste previše smesu učinili tečnom. Jednako je podelite u četiri ukrasne šolje ili čaše i ostavite sve u frižider na 2 sata ili preko noći da se dobro stegne (mada možete konzumirati i odmah nakon pravljenja).

Dekorišite po želji, šlagom, komadićima keksa, čokolade ili voćem. Prijatno!