PRAVO POSLASTIČARSKO ČUDO Čokoladna ZOJA, izdašna i velika, ODLIČNA za slavlja! Niko joj neće ODOLETI!

Vikend nam dolazi, bliže se slavlja i evo savršene poslastice za vas!

Torta
Foto: Shutterstock

Sastojci za koru (peku se 3):

- 4 jaja,

- 4 kašike šećera,

- 4 kašike brašna,

- 2 kašike kakao praha,

- 1 prašak za pecivo.

 

Fil:

4 žumanca,

2 jaja,

300 g šećera,

300 g čokolade,

250 g margarina,

3 kašike šećera u prahu,

2 kesice (80 g) šlaga.

Još: 500 ml slatke pavlake ili šlaga.

 

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati žumanca i mutiti. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sjediniti žicom.

Istresti smesu u obložen pleh 35 x 25 cm i staviti da se peče na 180 stepeni.

PRAVO ITALIJANSKO PREDJELO Domaći BRUSKETI, pripremite ih na JEDNOSTAVAN način i to uz pomoć BAJATOG HLEBA!

Testirati čačkalicom jer vreme pečenja varira od rerne do rerne, ali je oko 30 minuta. Ovako ispeći još 2 kore i ohladiti.

Ulupati 2 jaja, pa dodati žumanca i šećer i dobro izmutiti, pa staviti da se kuva na pari oko 30 minuta. Skloniti sa vatre pa dodati čokoladu, mešati dok se ne otopi i ostaviti da se ohladi.

Domaćica, spremanje, torta, kuvanje
Foto: Shutterstock

Umutiti margarin sa šećerom u prahu pa mu dodati ohlađen krem i lepo sjediniti mikserom. Posebno umutiti šlag pa dodati u krem. Posebno umutite 500 ml slatke pavlake ili šlaga.

 

 

Na prvu koru staviti trećinu krema pa naneti slatku pavlaku, i ponoviti postupak sa druge dve krore. Dekorisati po želji i ostaviti tortu da odstoji nekoliko sati u frižideru.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi