Čokoladna torta kojoj NIKO neće odoleti! Četiri sastojka i MALO VREMENA, dovoljno je za ovu poslasticu!
Recept za ovu tortu izuzetno je jednostavan, a dovoljno je 10 do 15 minuta za pripremu. Dobićete mekanu i ukusnu poslasticu. Možete je poslužiti odmah nakon pečenja, ali ako bi je pustiti da odstoji 12 sati biskvit će se spustiti a ukus torte biće još bolji. Slobodno dodajte neki svoj omiljeni ukus poput vanile, kafe i torta će biti još bolja.
PROČITAJTE I:
Sastojci:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 80 g maslaca
- 4 jaja
- prstohvat soli
- 50 g šećera korica naranče (prema želji)
PROČITAJTE JOŠ I:
Priprema:
Zagrejte pećnicu na 180 stepeni. Maslac i čokoladu zajedno zagrejte na pari od 2-4 minute, povremeno promešajte dok se ne otope. Zdela sa vodom ne sme biti vrela i ne sme doticati zdelu s čokoladom kako se čokolada ne bi skuvala. Lim za pečenje promera 18 cm namažite maslacem i stavite sa strane. Kada se čokolada rastopi dodajte šećer. Zatim umešajte jedan po jedan žumanac i koricu narandže prema želji.
Umutite belanca s prstohvatom soli. Nežno umešajte belanca u čokoladu, počnite s jednom trećinom belanaca pa lagano dodajte ostatak. Smesu stavite u lim koji ste prethodno namastili maslacem. Pecite 25-30 minuta. Nakon pečenja možete ga poslužiti nakon 10-15 minuta i premazati sa šlagom ili sladoledom.