Torta, kolač, slatkiš, desert
Shutterstock, ilustracija
Domaćica, spremanje, torta, kuvanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Recept za ovu tortu izuzetno je jednostavan, a dovoljno je 10 do 15 minuta za pripremu. Dobićete mekanu i ukusnu poslasticu. Možete je poslužiti odmah nakon pečenja, ali ako bi je pustiti da odstoji 12 sati biskvit će se spustiti a ukus torte biće još bolji. Slobodno dodajte neki svoj omiljeni ukus poput vanile, kafe i torta će biti još bolja.

PROČITAJTE I:

Torta, kolač, slatkiš, desert

Shutterstock, ilustracija

 

Sastojci:

- 200 g čokolade za kuhanje

- 80 g maslaca

- 4 jaja

- prstohvat soli

- 50 g šećera korica naranče (prema želji)

PROČITAJTE JOŠ I:

 

Priprema:

Zagrejte pećnicu na 180 stepeni. Maslac i čokoladu zajedno zagrejte na pari od 2-4 minute, povremeno promešajte dok se ne otope. Zdela sa vodom ne sme biti vrela i ne sme doticati zdelu s čokoladom kako se čokolada ne bi skuvala. Lim za pečenje promera 18 cm namažite maslacem i stavite sa strane. Kada se čokolada rastopi dodajte šećer. Zatim umešajte jedan po jedan žumanac i koricu narandže prema želji.

Umutite belanca s prstohvatom soli. Nežno umešajte belanca u čokoladu, počnite s jednom trećinom belanaca pa lagano dodajte ostatak. Smesu stavite u lim koji ste prethodno namastili maslacem. Pecite 25-30 minuta. Nakon pečenja možete ga poslužiti nakon 10-15 minuta i premazati sa šlagom ili sladoledom.

Čokolada, kolač desert, torta, slatkiš, mus

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija