Torta, kolač, slatkiš, desert
Shutterstock, ilustracija
Torta, kolač, slatkiš, desert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ako volite ukus čokolade, a nemate vremena za pečenje kora, napravite brzo i lako ukusnu čokoladnu tortu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sastojci:

-1 l mleka
-10 kašika šećera
-3 pudinga od vanile
-300 g mlečne čokolade
-100 g bele čokolade
-500 ml slatke pavlake
-keks

Torta, kolač, slatkiš, desert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Priprema:

U 200 ml mleka razmutite pudinge i šećer. Ostatak sipajte u šerpu srednje veličine i na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuva. Dodajte razmućene pudinge i šećer i mešajte dok ne dobijete puding smesu. Podelite je na dva jednaka dela pa u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga, ostavite smese da se ohlade.

Izmiksajte slatku pavlaku pa po četvrtinu dobijene smese ubacite u smese sa čokoladama.

Domaćica, spremanje, torta, kuvanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U okrugli kalup (može i u šerpu) stavite foliju na dno i sa strana, pa izlijte belu smesu i deo tamne smese. Smese blago izmešajte kako bi se formirale crno-bele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake pa ostatak tamne smese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti. Keks umočite u mleko i ređajte po smesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se kolač stegnuo. Izvadite, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na kolač (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Odstranite kalup i, to je to. Tortu možete dekorisati po želji.

torta

shutterstock

Foto: shutterstock

BONUS VIDEO

Iscrtajte pravilno obrve i usne

 

Najstarije jelo sa kraljevske trpeze! Spremite piletinu koju su Nemanjići obožavali! (RECEPT)

AUTOR: Novosti/A.B. DATUM I VREME: 21.11.2019. 16:27 - 21.11.2019. 16:34 Svideće vam se. Foto: shutterstock Ovaj recept datira iz 1196. godine. Tačnije, te godine je ovo jelo služeno na dvoru Stefana Prvovenčanog. To je jedno od najstarijih poznatih jela koja su služena na dvorovima Nemanjića.