Čokoladna salama je nešto NAJUKUSNIJE, iako ne zvuči tako! Ne peče se, lako se pravi, a tajna je u OVOM sastojku!
PROČITAJTE JOŠ:
Sastojci:
250 g petit beurre keksa
125 g tamne čokolade
125 g maslaca
100 g šećera u prahu
2 kašike kakaa
rendana korica od 1 pomorandže
ceđeni sok od 1 pomorandže
Priprema:
1. Keks izlomite na manje komadiće, stavite ih u činiju, dodajte kakao i šećer u prahu koji ste pomešali s rendanom koricom pomorandže pa sve dobro izmešajte.
2. Na pari otopite maslac i grubo izlomljenu čokoladu, u to dodajte sok od pomorandže pa prelijte po keksima. Sve dobro izmešajte, pokrijte smesu providnom folijom i ostavite u frižideru oko 60 minuta da se smesa stegne.
3. Izvadite iz frižidera pa pustite smesu da odstoji 5 – 10 minuta na sobnoj temperaturi, potom je istresite na providnu foliju.
4. Pomoću folije oblikujte salamu, valjajte po radnoj površini kako biste dobili što verniji oblik salame, zatvorite ivice i vratite nazad u frižider na najmanje 6 sati, a najbolje preko noći.
5. Ohlađenu salamu obilno uvaljajte u šećer u prahu, stavite na poslužavnik, isecite i poslužite.
Komentari (1)
MAPK
17.04.2019 21:10
Dobar recept.