Čokoladna salama, kolač, rolat, čokolada, desert
Shutterstock, ilustracija
Čokoladna salama, kolač, rolat, čokolada, desert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

PROČITAJTE JOŠ:

 

Sastojci:

250 g petit beurre keksa
125 g tamne čokolade
125 g maslaca
100 g šećera u prahu
2 kašike kakaa
rendana korica od 1 pomorandže
ceđeni sok od 1 pomorandže

Priprema:

1. Keks izlomite na manje komadiće, stavite ih u činiju, dodajte kakao i šećer u prahu koji ste pomešali s rendanom koricom pomorandže pa sve dobro izmešajte.

2. Na pari otopite maslac i grubo izlomljenu čokoladu, u to dodajte sok od pomorandže pa prelijte po keksima. Sve dobro izmešajte, pokrijte smesu providnom folijom i ostavite u frižideru oko 60 minuta da se smesa stegne.

3. Izvadite iz frižidera pa pustite smesu da odstoji 5 – 10 minuta na sobnoj temperaturi, potom je istresite na providnu foliju.

4. Pomoću folije oblikujte salamu, valjajte po radnoj površini kako biste dobili što verniji oblik salame, zatvorite ivice i vratite nazad u frižider na najmanje 6 sati, a najbolje preko noći.

5. Ohlađenu salamu obilno uvaljajte u šećer u prahu, stavite na poslužavnik, isecite i poslužite.

Kolač, torta, slatkiš, desert

Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Komentari (1)

MAPK

17.04.2019 21:10

Dobar recept.