Čokoladna magija ukusa, recept za najnežniju poslasticu koja leči DUŠU!
Sastojci:
- 100 g šećera,
- 3 kašike kakao praha,
- 3 kašike skroba (najbolje čokoladnog),
- 370 ml svežeg mleka,
- 250 ml slatke pavlake,
- 100 g mlečne čokolade,
- po želji kakao za ukrašavanje ili 100 g čokolade za kuvanje i
- kašika ulja.
PROČITAJTE I:
Priprema:
Dobro promešati suve sastojke - šećer, kakao i skrob. U njih dodati sveže mleko i slatku pavlaku. Procediti smesu u šerpu i mešati na umerenoj vatri. Dodati sitno iseckanu čokoladu i mešati dok se smesa ne zgusne. Ne treba da provri.
U pleh obložen papirom za pečenje sipati smesu i staviti u frižider na 12 sati. Po želji posuti kakaom. Ako želite da stavite čokoladnu glazuru, prvo neka se desert hladi nekoliko sati, pa tek onda ga zalijte čokoladom za kuvanje koju ste otopili sa kašikom ulja, pa vratite u frižider.
PREPORUČUJEMO:
Ohlađen kolač najbolje je seći pomoću ugrejanog noža. Uživajte!
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
Najbolji recept za domaću krempitu!