čizkejk
printscreen/instagram
čizkejk

printscreen/instagram

Foto: printscreen/instagram

Elis (26) je osnovala "FitVafle Kitčen", Instagram stranicu posvećenu desertima za pripremu koja traje samo nekoliko minuta. Mleveni keks, puter, krem sir, šećer u prahu, slatku pavlaku i belu čokoladu koristi za pravljenje torte sa sirom koju će mnogi sigurno probati.

Da bi napravila ovu jednostavnu tortu, koristila je samo ručni mikser da kombinuje šest sastojaka, a tortu nije ispekla.

Da bi napravila biskvit ili podlogu, Eloise je u posudu pomešala 350 grama mlevenog keksa sa 175 grama rastopljenog putera. Sve je to složila. Posle toga je rezultujuću smesu stavila u okrugli kalup i stisnula kašikom da izjednači podnožje torte. Kada je to učinila, stavila je podlogu u frižider da se malo stvrdne.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fitwaffle Kitchen (@fitwafflekitchen)

Zatim u novu posudu stavi 350 ml slatke pavlake i meša je mikserom dok ne dobije fini šlag. Posudu sa kremom odvojila je sa strane, a u novu činiju stavila 500 grama krem sira sa 120 grama šećera i promešala. Zatim je dodala 250 grama rastopljene bele čokolade i ponovo mešala dok smesa nije postala glatka.

Šlag koji je prethodno pomešala sa mešavinom sira i čokolade i sipala smesu u kalup sa biskvitom ili bazom. Sve je ostavila da se hladi oko 5 sati.

Za preliv je Elis pomešala 200 ml slatke pavlake i 250 grama bele čokolade, rastopljenu u mikrotalasnoj peći 90 sekundi. Prelila je smesu preko torte sa sirom i zagladila površinu nožem. Pored toga, dodala je ostatke usitnjenog biskvita. Posle toga, Elis predlaže da se kolač još malo vrati u frižider.

'Ovo izgleda neverovatno', 'Ovo svakako moram probati', bili su samo neki od komentara na njen post, piše Dejli Mejl.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE JOŠ: