Čizkejk od bundeve i cimeta na potpuno novi način
Potrebno je:
300 g Mlevene plazme
125 g maslaca
50 g šećera
Fil:
1 kg krem sira
400 g pirea od bundeve
150 g šećera
4 jajeta
30 g brašna
5 g cimeta
Priprema
1. U činiju stavimo Mlevenu Plazmu, šećer u prahu i smesu rukom promešamo. Zatim ovoj smesi dodamo prethodno otopljeni maslac i nastavimo sa mešanjem dok ne postane ujednačena.
2. Smesu za koricu prebacimo u okrugli kalup prečnika 26cm. Rukom lepo oblikujemo koricu i ostavimo da otstoji 10-15 minuta u zamrzivaču.
3. U činiju za mućenje dodamo krem sir i šećer. Smesu umutimo mikserom dok se šećer otopi. Dodajmo jedno po jedno jaje i neprestano mutimo.
4. Zatim dodajemo prethodno pripremljen pire od bundeve i nastavimo sa mućenjem.
5. Smanjimo brzinu mućenja i dodajemo brašno i cimet. Natasvimo sa mućenjem dok se sve lepo ne sjedini.
6. Fil sipamo u kalup i špatupom poravnamo površinu.
7. Pečemo u prethodno zagrejanu rernu na 160C oko 70-80 minuta.
8. Ostavimo da se cheesecake dobro ohladi i dekorišemo po želji karemel sosom i cimetom.