Čips od jabuka - recept za zdravu i ukusnu grickalicu!
Vitamini, minerali, voćne kiseline, prirodni šećer, sve to nudi jabuka, a organizmu je naohodno. Čips od jabuka je niskokaloričan, a jako ukusan. Evo kako se priprema:
PROČITAJTE I:
Sastojci:
2 jabuke
1/4 šolje javorovog sirupa
1/2 kašike cimeta
Priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni. Dok se greje, jabuke operite i izvadite središnji deo, pa ih isecite na kolutove. U plitku tepsiju stavite papir za pečenje i poređajte kolutiće jabuka, pa ih premažite ih smesom javorovog sirupa i cimeta.
Stavite ih u rernu na dva sata, a na svakih pola sata, okrenite kolutiće, da bi se ravnomerno ispekli. Kada budu gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade oko 15 minuta.
Dok se hladi postaće hrskavi.
POGLEDAJTE BONUS VIDEO
Domaći sladoled od kondenzovanog mleka po receptu majstora!