Jabuka, jabuke, čips od jabuka
Shutterstock, ilustracija
Jabuka, jabuke, čips od jabuka

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Vitamini, minerali, voćne kiseline, prirodni šećer, sve to nudi jabuka, a organizmu je naohodno. Čips od jabuka je niskokaloričan, a jako ukusan. Evo kako se priprema:

PROČITAJTE I:

 

Sastojci:

2 jabuke 

1/4 šolje javorovog sirupa

1/2 kašike cimeta

Priprema:

Uključite rernu na 200 stepeni. Dok se greje, jabuke operite i izvadite središnji deo, pa ih isecite na kolutove. U plitku tepsiju stavite papir za pečenje i poređajte kolutiće jabuka, pa ih premažite ih smesom javorovog sirupa i cimeta.

Stavite ih u rernu na dva sata, a na svakih pola sata, okrenite kolutiće, da bi se ravnomerno ispekli. Kada budu gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade oko 15 minuta.

Dok se hladi postaće hrskavi.

Jabuka, Jabuke

Shutterstock

Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Domaći sladoled od kondenzovanog mleka po receptu majstora!