ručak
printscreen/domaćirecepti
ručak

printscreen/domaćirecepti

Foto: printscreen/domaćirecepti

Za ovo jelo vam je potrebno:

8 junećih šnicli
4 glavice crnog luka
200-300 gr mesnate suve slanine
2 dl ulja
3dl belog vina
1dl vode
so, biber, suvi začin, lovor
1 kašika brašna

Priprema: Šnicle izlupati i u njih utrljati suvi začin. Ostaviti da odstoji.

Za to vreme izdinstati luk a slaninu sitno iseckajte. U vatrostalnu činiju poređajte šnicle.

Preko njih istersite luk i poredjajte slaninu. Začinite biberom i lovorovim listom.

Nalijte ulje, vino i vodu. Stavite da se peče. Pred kraj razmutite kašiku brašna i zalijte, da se dobije sos, pa ostavite još 10ak minuta da se brašno ukuva.

Najverovatnije da vam svih 8 šnicli nece stati u jedan red pa vi napravite dva, nećete pogrešiti.

Ili ako vam je puno smanjite meru. Pečene šnicle poslužite vruće.

PROČITAJTE JOŠ: