POSLASTICA KOJU VREDI PROBATI Čarobni kolač koji je zaludeo ljubitelje slatkog

Popularnosti je stekao zahvaljujući food blogerki Džoani Cismari

Kolač
 Foto: Printscreen

U moru jednostavnih i brzih slatkiša naišli smo na recept za čarobni kolač koji je posljednjih dana itekako popularan na društvenim mrežama. Vredi li ga sprobati? Ako nas pitate, odgovor je - apsolutno da!

DA LI STE VEĆ PROBALI OVU POSLASTICU?

Ukupan broj glasova: 55

  • Da!: 15% (8)
  • Ne!: 64% (35)
  • Tek ću da spremam: 22% (12)

Takozvani čarobni kolač dobio je naziv zbog svoja tri sloja krema dobijena od istog sastojka. Iako ovaj kolač nije novost u svetu poslastičarstva, nedavno je dobio na popularnosti zahvaljujući food blogerki Džoani Cismari i zaljubljenicima u slatko koji ovaj kolač proteklih dana dele na TikToku i Instagramu.

Blogerka koja se krije iza Instagram profila Džo Kuks (Jo Cocks) je na svom blogu otkrila recept za ovaj jednostavan troslojni kolač i time izazvala lavinu oduševljenih reakcija. Kolač se sastoji od hrskavog vrha, krema i biskvita, a tajna njegova ukusa krije se u neujednačenom mešanju belanaca sa žumanjcima koje će u ovom slučaju biti od velike koristi.
Za ovaj poprilično ekonomičan kolač potrebno vam je tek šest osnovnih sastojaka koje većina ima u svojoj kuhinji, a plus je i to što je jednostavan za pripremu.

SASTOJCI

• 4 jaja sobne temperature
• 128 g šoljice šećera
• 8 kašika omekšanog maslaca
• 1 kašika ekstrakta od vanile
• 105 g brašna
• 450 ml mlakog mleka
• Šećer u prahu za posipanje

kuvanje, slatkiš, torte, jaja
Foto: Screenshoot youtube

PRIPREMA

1. Rernu zagrejte na 160 stepeni. Posudu za pečenje premažite maslacem i obložite je papirom za pečenje.
2. Odvojite žumanca od belanaca. Mikserom umutite žumance i šećer dok ne postanu penasti.
3. Dodajte otopljeni maslac i vanilu i nastavite mešati još minutu ili dve. Dodajte brašno i dobro sjedinite sastojke.
4. Lagano muteći, polako sipajte mleko. U zasebnoj posudi ulupajtebelanca u sneg.
5. Na kraju ručno, laganim pokretima, umešajte belanjce u smesu sa žumanjcima i brašnom, no pripazite da ih ne razbijete u potpunosti. U smesi moraju ostati vidljivi beli tragovi.
6. Kolač pecite oko 40 minuta ili dok na površini ne poprimi zlatnu boju.
7. Kolač pospite šećerom u prahu i poslužite ohlađenog uz dodatak kuvanog voćnog sirupa od smrznutog bobičastog voća.
Prijatno!

Više o sličnim temama saznajte OVDE!

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

                            

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi