burek
Shutterstock
burek

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Sastojci: 

deblje kore 1/2 kg
sir 300 g
voda 250 ml
ulje 125 ml

Priprema:

U dublji sud pomešajte vodu i ulje i posolite po potrebi. Okruglu tepsiju podmažite uljem i stavite dve kore čiji krajevi treba da prelaze ivice tepsije, pa ih poprskajte mešavinom ulja i vode.

Ostatak kora podelite na grupice od po tri kore. Uzmite tri kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge gužvajući ih, pa treću poprskajte i pospite izmrvljenim sirom. Ponovite ovo i sa ostalim korama osim poslednje tri.

Prvu od te tri stavite nagužvanu u tepsiju i poprskajte. Stavite i pretposlednju koru, poprskajte je i stavite ostatak sira. Poslednju koru poprskajte mešavinom vode i ulja.

Krajeve koji vise sa strane sada prebacite preko poslednje kore zatvarajući burek i poprskajte. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.