SPECIJALITET SRPSKE KUHINJE Brzi kolač sa jabukama i orasima, jesenja poslastica na vašem stolu

svako jelo ima svoje godišnje doba, ovaj kolač dominira sredinom jeseni

kolač sa jabukama
Foto: youtube.com/printscreen

Sastojci:

6-7 jabuka ( 1 kg )
4 јаја
230 gr šećera
230 gr brašna
100 ml vode
100 ml ulja
prstohvat soli
1 kašičica maslaca, margarina za podmazivanje pleha
1 kašičica praška za pecivo
50 – 10 gr seckanih oraha

Priprema:

Očistiti i iseckati na sitne kockice jabuke. Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje. Odvojiti belanca od žumanaca.

Ulupati belanca sa prstohvatom soli, pa dodati šećer i nastaviti mućenje. Žumanca pomešati sa uljem, pa dodati vodu.

Žumancima, vodi i ulju dodati brašno i prašak za pecivo, sjediniti pa dodati jabuke i na kraju ulupana belanca. Sve lagano sjediniti i istresti u podmazan pleh 20 x 20 cm. Posuti orasima odozgo i staviti da se peče 40 – 45 minuta zavisno od rerne.

Rernu ne otvarajte 25 minuta, ako vam naraste i za to vreme porumeni, da ne bi previše izvucite posle 25 minuta i preklopite alu folijom i pecite tako do kraja. Na kraju možete preliti čokoladom, šećerom u prahu ili tako poslužiti.

Više vesti o sličnim temama nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi