Pita sa pečurkama
Shutterstock
Pita

Profimedia

Foto: Profimedia

Potrebno je:

pakovanje šampinjona,
1/2 glavice luka,
1/4 praziluka,
1 šolja mlevenog paradjza,
kore za pitu,
so,
biber,
mešavina začina,
origano,
voda.

PROČITAJTE I:

Povrće, pijaca, kupovina, market

Shutterstock

Priprema:

Luk, praziluk i pečurke sitno iseckati.
U keramički ili teflonski tiganj sipati šolju mlevenog paradajza i na njemu prodinstati luk, praziluk i pečurke, dodati so i začine po ukusu.
Kore iseći na 3 duže trake, i redjati jednu na drugu, a izmedju premazati vodom, kečapom ili mlevenim paradjzom.

PROČITAJTE JOŠ I:

Treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao. Trouglove slagati na papir za pečenje u djuvečaru. Peći dok ne porumeni na 200 stepeni. Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom da odmekani.

Povrće

shutterstock

Foto: shutterstock