boranija
Shutterstock
boranija

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

1 kg malde boranije
2 kašike masti
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika brašna
peršunov list
aleva paprika
so

Priprema

Boraniju očistiti, oprati i raseći po dužini. U šerpu staviti kašiku masti, zagrejati i propržiti dve glavice sitno iseckanog crnog luka. Spustiti boraniju, posoliti, naliti malo mlake vode, poklopiti i ostaviti da se dinsta. Zapržiti kad boranija bude mekana. U tiganj staviti kašiku masti, zagrejati, dodati kašiku brašna, propržiti da porumeni, a onda dodati malo aleve paprike i dva čena sitno iseckanog belog luka. Sve malo propržiti, pa sipati u boraniju koja se dinsta. Naliti još malo vrele vode, prokuvati još 3-4 minuta, dodati sitno iseckan peršunov list i skinuti sa vatre.