Kiflice, džem, pekara, doručak
Shutterstock
Kiflice, džem, pekara, doručak

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Za testo:

- 180ml jogurta

- 100ml ulja

- 150ml mleka

- 1 jaje

- 1 kesica suvog kvasca

- 1 kašičica soli

- 1 kašičica šećera

- Oko 500-600 gr brašna.

PROČITAJTE I:

 

Priprema:

U mlako mleko staviti kvasac, šećer i malo brašna i ostaviti desetak minuta da kvasac proradi. Ostale sastojke spojiti u dubljoj posudi. Uliti mleko i umesiti mekano testo. Tek da prestane da se lepi na prste. Ostaviti pola sata da odmori.

Za to vreme spremiti sos (nadev).

Za nadev:

- 1 manja glavica crnog luka

- 1 paprika

- 200 gr junećeg mlevenog mesa

- 200 gr šampinjona

- 150 gr kečapa

- So i biber

PREPORUČUJEMO:

 

Priprema:

Luk i papriku prodinststi na malo ulja, pa dodati meso. Kada meso pusti svoj sok, dodati šampinjone i začine. Nakon par minuta dodati kečap i ostaviti da se dinsta.

Testo podeliti na tri dela i razvuci tri kore. Od svake kore bi trebalo da ispadne 6 trouglova. Pored stranica iseći dve linije i rasporediti kašiku fila na sredinu trougla. Preklopiti stranice levo i desno i pažljivo prekolopiti levu i desnu stranicu trougla jednu preko druge.

Peći oko 25 minuta na 180C. Preko vrućih kifli posuti malo bibera.

Prijatno!

Kiflice ko duša

Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Recept za američku pitu s višnjama!