Biber kifle su idealno rešenje za brzinski doručak!
Za testo:
- 180ml jogurta
- 100ml ulja
- 150ml mleka
- 1 jaje
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- Oko 500-600 gr brašna.
PROČITAJTE I:
Priprema:
U mlako mleko staviti kvasac, šećer i malo brašna i ostaviti desetak minuta da kvasac proradi. Ostale sastojke spojiti u dubljoj posudi. Uliti mleko i umesiti mekano testo. Tek da prestane da se lepi na prste. Ostaviti pola sata da odmori.
Za to vreme spremiti sos (nadev).
Za nadev:
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 paprika
- 200 gr junećeg mlevenog mesa
- 200 gr šampinjona
- 150 gr kečapa
- So i biber
PREPORUČUJEMO:
Priprema:
Luk i papriku prodinststi na malo ulja, pa dodati meso. Kada meso pusti svoj sok, dodati šampinjone i začine. Nakon par minuta dodati kečap i ostaviti da se dinsta.
Testo podeliti na tri dela i razvuci tri kore. Od svake kore bi trebalo da ispadne 6 trouglova. Pored stranica iseći dve linije i rasporediti kašiku fila na sredinu trougla. Preklopiti stranice levo i desno i pažljivo prekolopiti levu i desnu stranicu trougla jednu preko druge.
Peći oko 25 minuta na 180C. Preko vrućih kifli posuti malo bibera.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Recept za američku pitu s višnjama!