belo meso
printscreen/recepti
belo meso

printscreen/recepti

Foto: printscreen/recepti

Potrebno je:

300-400 g belog mesa
1 glavica crnog luka
1 kašika aleve slatke paprike
1 kašika suvog biljnog začina
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice peršuna
2 česnja belog luka
2 kašike ovsenih pahuljica
1 šargarepa
1 tikvica
1 jaje

Priprema

belo meso

printscreen/youtube

Foto: printscreen/youtube

Iseckati piletinu što sitnije ili ubacti u seckalicu da usitni, ja sam stavila u seckalicu, sipati piletinu u veću činiju pa joj dodati glavicu crnog luka sitno iseckanu, začine, narendanu šargarepu, narendanu tikvicu, iseckan beli luk i dve lašike ovsenih sitnijih pahuljica (kupljene u zdravoj hrani na merenje). I na kraju razbiti u sve to jedno jaje. Sve sastojke dobro izmešati rukama.

Napraviti lopticu rukom pa staviti u pleh na papir za pečenje i lopticu pritisnuti rukom da se spljosti do željene debljine i veliline, peći u rerni na 220 stepeni 40 minuta. Prijatno.

PROČITAJTE JOŠ: