banana split
printscreen/youtube
banana split

printscreen/youtube

Foto: printscreen/youtube

Sastojci 

250 ml mleka
2 jaja
250 g maslaca
kesica vanilin šećera
150 g šećera
200 kupovnih kora za tortu
4 kašike džema od kajsija
6–7 banana
2 kašike limunovog soka
6 kašika ruma ili soka od pomorandže
100 g čokoladnih mrvica
120 ml slatke pavlake
5 kašika rastopljene čokolade

banana split

BAKING FUSION / YOUTUBE

Foto: BAKING FUSION / YOUTUBE

Priprema 

1. korak: Mleko, jaja, 30 grama omekšalog maslaca, vanilin šećer i šećer umutite na pari da dobijete gušći krem. Sklonite s vatre i ohladite u frižideru.
2. korak: Koru za tortu obrežite prema kalupu i odsečeni deo isecite na kocke. Koru premažite džemom, pa odozgo rasoredite kolutove banana debljine 2 cm, da stoje uspravno.
3. korak: U rashlađen krem umešajte rum ili sok od pomoranže i dobro umućen maslac. Dodajte isečene kocke i čokoladne mrvice.
4. korak: Polovinu krema rasporedite između kolutova banana, a ostatak preko torte.
5. korak: Tortu ostavite da se hladi dva sata u frižideru, pa je premažite umućenom slatkom pavlakom. Na kraju nanesite rastopljenu čokoladu.