Baklava, slatko, kolač
Shutterstock, ilustracija
Baklava, slatko, kolač

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Potrebno je:

500 g kora za baklavu

500 g mlevenih oraha

200 g margarina

100 ml ulja

100 g šećera

PROČITAJTE I:

 

Preliv za baklavu:

3 čaše (od 250 ml) šećera

4 čaše vode

1 limun - sok

Priprema:

Izmešati samlevene orahe i 100 g šećera. Nauljiti pleh, pa staviti 2 kore, posuti ih orasima, opet 2 kore, orasi i tako ređati do kraja. Na vrhu treba da budu 2 kore. Baklavu, oštrim nožem, iseći na kocke ili trouglove.

Margarin i ulje staviti na šporet, da se margarin otopi. Isečenu baklavu preliti rastopljenim, vrelim, margarinom i uljem, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću. Peći na 180 stepeni.

Preliv za baklavu: vodu, šećer i sok od jednog limuna staviti da proključa. Od momenta ključanja kuvati sirup 10 minuta. Prohlađenu baklavu zaliti toplim sirupom.

Francuski tost gotov za tren oka! Slatka magija koja se pamti

AUTOR: Klix.ba/M.M. DATUM I VREME: 10.11.2019. 14:00 Kada ne znate šta ćete sa ostatkom starog hleba, a ne jedu vam se obične prženice, francuski tost je idealan obrok Foto: Shutterstock Mnogi su čuli za mini specijalitet francuski tost, ali mnogi ne znaju da ga naprave.

 

BONUS VIDEO:

Iscrtajte pravilno obrve i usne

Iscrtajte pravilno obrve i usne