Anđeoski kolač za kojim ćete odlepiti! Penasta fantazija je pravi raj za nepca!
Sastojci:
- 160 grama šećera u prahu
- 120 grama pšeničnog brašna
- 25 grama skrobnog brašna
- 12 belanaca
- 1 kašičica limunske kiseline
PROČITAJTE JOŠ:
Priprema:
U posudu prosejte namensko i skrobno brašno, polovinu šećera u prahu, a onda sve zajedno umutite mikserom. U posudu s belancima dodajte limunsku kiselinu, te ručnim mikserom prvo na manjoj, a zatim na većoj brzini umutite polučvrsti sneg.
Pecite kolač u zagrejanoj rerni 30 minuta na 175 Celzijusa. Gotov kolač izvadite, te ga zajedno s kalupom okrenite naopako i ostavimo da se potpuno ohladi. Ohlađeni kolač polako odvojte od dna kalupa, te ga premestite na prikladan tanjir za torte. Možete po želji preliti preko slatkim prelivom ili ga poslužite u kombinaciji sa džemom.