PROSTO NEODOLJIV! Ako ovaj sastojak dodate čizkejku dobićete pravu MAGIJU!

Ulepšajte sebi dan.

Čizkejk
 Foto: Profimedia

Ova ukusna torta se priprema vrlo brzo, ne peče se i idealan je desert za ljubitelje kafe i čokolade.

 

Za testo:

šećer u prahu

200 g kakao keksa

4 kašike mleka

50 g maslaca

Za krem:

250 ml slatke pavlake

50 g bele čokolade

2 kašike instant kafe

50 g mlečne čokolade

250 g svežeg rikota sira

200 g kisele pavlake

120 g šećera u prahu

10 g želatina

Keks torta
 Foto: printscreen/youtube Mints Recipe

Za dekorisanje:

zrna kafe

Priprema:

Kalup za tortu pospite šećerom i pokrijte dno papirom za pečenje. Keksiće potopite u mleko. Dodajte omekšani maslac i mešajte dok ne dobijete glatku masu. Pokrijte donji deo modle masom od keksa.

Umutite 50 ml pavlake i stavite belu istopljenu čokoladu. Posebno umutite 50 ml pavlake i stavite u nju kafu i mlečnu čokoladu.

Pomešajte kiselu pavlaku, šećer i preostalu slatku pavlaku. Želatin prelijte sa 80 ml hladne vode i ostaviti da stoji 5 minuta. Zatim je zagrejte skoro do ključanja. Dobro promešajte. Krem podelite na dva dela. Pomešajte polovinu krema sa rastopljenom belom čokoladom, a drugu polovinu sa mlečnom čokoladom i kafom.

Preko keksa sipajte svetli i tamni krem i sve izmešajte viljuškom. Stavite kolač u frižider na 4 sata. Zatim uklonite kalup i ukrasite strane kolača zrnima kafe.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi