Špagete
Shutterstock
Špagete Testenina Pasta

Shutterstock

Špagete Testenina Pasta, Foto: Shutterstock

Ako želite da vaša testenina uvek bude besprekorno pripremeljena - da nije bezukusna, gnjecava ili da se ne raspada, morate da vodite računa o sledećim greškama, koje se najčešće ponavljaju.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Šerpa za kuvanje nije dovoljno velika

Ne solite vodu u kojoj se kuva testenina

Ako propuštate ovaj korak, grdno grešite! Dodavanje soli u vodi u kojoj se testenina kuva znatno poboljašava ukus, a ne morati brinuti - testenina svakako neće upiti svu količinu soli.

Dodajete ulje u vodu u kojoj se kuva testenina

Slepo pratite uputstvo sa pakovanja

Ispirete testeninu nakon kuvanja

Kada tek skuvanu testeninu stavite pod mlaz vode, lepljivi skrob koji se ispustio tokom kuvanja će potpuno nestati, pa se sos neće zalepiti za testeninu na pravi način. Zato je ispravan potez sveže skuvanu testeninu odmah ubaciti u sos i dobro promešati.