šminka
Shutterstock
šminka

Shutterstock

šminka, Foto: Shutterstock

Senka zlatne boje sve više postaje bitan deo trenda kad je šminkanje u pitanju. Daje glamurozan izgled, osvežava ten i uglavnom se nosi kada su u pitanju večernji izlasci ili posebne prilike. Predlažemo vam nekoliko saveta kako da izabarete nijansu koja će vama najbolje odgovarati.

Ono što je dobro kad je zlatna senka u pitanju, jeste to da ona jednako pristaje i devojakama tamnije, a i onima koje imaju svetliju put.

S obzirom da je vreme pandemije kada gotovo svi nosimo maske, zlatna senka je jedan dobar predlog kako možete dodatno istaći svoje oči s obzirom da su one u prvom planu.

Kako izabrati nijansu?

Postoje različite nijanse zlatne senke, a prvi i osnovni savet je da nijansu birate na osnovu vašeg tena i boje očiju.

Svetlija put zahteva nežniju i svetliju nijansu zlatne senke, dok devojke tamnije puti slobodno mogu da koriste tonove starog zlata.

šminkanje, alajner, oči, kozmetika, moda

Shutterstock, ilustracija

šminkanje, alajner, oči, kozmetika, moda, Foto: Shutterstock, ilustracija

Na koji način se nanosi senka?

Zlatna senka je dobar izbor kada želite da vaše lice izgleda sveže i odmorno. Da biste postigli maksimalan efekat, na pokretni deo kapka nanesite senku, a na donju vodenu liniju stavite belu olovku koja će vašem licu dati dodatnu svežinu.

Bez preterivanja i dodatne šminke, izgledaćete sasvim prirodno.

Kada joj je efekat najbolji?

Ako idete u večernji izlazak ili se spremate za neku posebnu priliku, preporuka je svakako da koristite zlatnu senku koja će imati jači pigment, ali možete i onu koja ima šljokice.

Međutim, tokom dana, ona i nije baš najsjajniji izbor jer može delovati suviše napadno na vašim očima. Samo mali sloj svetle nijanse zlatne senke nanešene na pokretnom kapku daće boju vašem licu i očima za svakodnevne aktivnosti u toku dana.