Darija Kisić Tepavčević
Printscreen/RTS
Darija Kisić Tepavčević

Printscreen/RTS

Foto: Printscreen/RTS

Epidemiolog i zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanovic Batut”, ali i đak generacije, doktor nauka i omiljena profesorkadoktorka Darija Kisić-Tepavčević izazvala je pažnju javnosti kao nijedan doktor sa naših prostora, ali i regiona.

Trenutno na funkciji člana Kriznog štaba u suzbijanju i prevenciji korona virusa, a izveštavajući svakodnevno javnost novim informacijama o tekućoj situaciji u našoj zemlji, doktorka je, umesto znanjem i stručnim savetima, izazvala lavine komentara na račun svog atraktivnog izgleda.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ? Kralj Provala ? (@kraljprovala22) on Apr 3, 2020 at 7:51am PDT

Ipak, primitivne komentare vrlo brzo su zamenili oni realni uz zaslužno priznanje za njenu struku i profesionlanost. Pa su pored društvenih mreža u njenu odbranu stali kako domaći, tako i medoji iz regiona opisavši je kao vrhunskog stručnjaka.

Darija Kisić Tepačević

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Dr Kisić Tepavčević naišla je i na ogromnu podršku javnih ličnosti, a da je dama, pokazala je da nije reagovala ni na jednu uvredu koju je primila na svoj račun kao seksistički i šovinistički udarac u najgerem mogućem momentu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nemo (@style.by.nemo) on Apr 2, 2020 at 9:41am PDT

Ko je Darija Kisić?

Darija Kisić je još sa 17 godina izbegla iz ratom zahvaćenog Sarajeva, a gimnaziju je nastavila u Bileću, rodnom gradu svog oca. Isticala se kao najbolja učenica, a nakon školovanja, sa porodicom se preselila u Beograd gde je završila Medicinski fakultet. Magistrirala je iz oblasti epidemiologije.

Trenutno je zamenica Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", ali i, kako je navedeno, član Kriznog štaba u borbi protov bolesti COVID-19.

 

Komentari (2)

Nena

07.04.2020 10:23

Živa nam i zdrava bila, draga lepa doktorka.

pista

08.04.2020 15:17

@Nena - Tako je..lepa žena nema šta.