Prostitutka, seks, prostitucija, makro
Profimedia
Prostitutka, seks, prostitucija, makro

Profimedia

Foto: Profimedia

Posvećenost u prostituciji u prfesionalnom kontekstu napravio je podelu najstarijeg zanata i klasifikovao prostitutke po kategorijama. Postoje one koje se ovom profesijom bave povremeno, neretko u vidu "honorarnog" posla, ali i one koje su potpuno predane.

S druge strane, nameću se novi termini i selekcija kada je u pitanju bavljenje najstarijim zanatom. Jedan od njih, a koji najviše okupira pažnju javnosti jeste - turbo prostitucija.

Prostitutka, seks, prostitucija, makro

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Krenućemo od najniže lestvice u kategoriji, a to je ulična prostitucija koja je zastupljen ana određenim lokacijama, zgodnim za zaustavljanje automobila, kamiona... gde prostitutke pružaju jeftine usluge rizikujući svoje zdravlje, ali i život.

U Srbiji, prostitucija još uvek nije legalizovana, stoga su, manje više, na udaru sve kategorije ove branše.

Prostitutka, seks, prostitucija, makro, političar, veš, žena

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

"Legalna" prostitucija jeste ona gde je gotovo nemoguće dokazati naplatu usluga. Naime, žene primaju skuocene poklone, najstariji zanat im nije primarno zanimanje, zapravo, one se ni ne bave njime ni po kojem osnovu. Imaju jednu "mušteriju" ili pak mali broj njih. Bez emocija, a u cilju zarade ili statusa upuštaju se u afere kako sa slobodnim muškarcima, tako i sa oženjenima. Najbliže ih je determinisati kao sponzoruše.

Starlete ili turbo prostitutke, jesu medijski eksponirane osobe koje se pojavljuju u rijaliti šouovima, neke zalutaju i u muzičke vode, voditeljske... a suštinski nemaju nikakv osnov za dalju karijeru niti zvaničnu profesiju. Njihova cena raste srazmerno njihovom pojavljivanju u medijima. Gotovo neizostavno su estetksi prenaglašene i hirurškim zahvatima preoblikovane kako bi stekle određene i želejne atribute koji bude erotske nagone.

Prostitutka, seks, prostitucija, makro, političar, veš, žena

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Elitna prostitucija je, iako je većina klasifikuje sa gore navedenom, nešto sasvim drugačije. U ovom slučaju, neretko, to su visokoobrazovane žene, neke su čak i udate, bave se svojom zvaničnom profesijom za koju su edukovane, a za dodatnu zaradu po strogo diskretnom dogovoru pružaju seksualne usluge jednako elitnim mušterijama. Ukoliko su i podvrgnute estetskim zahvatima, one izgledaju pristojno i ne prelaze granicu dobrog ukusa.

Prostitucija

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Klijenti koji potražuju ovu vrstu zadovoljstva, koju plaćaju, razlikuju se po, gotovo, identičnim kriterijumima kao i prodavačice ljubavi. Motiva ima beskonačno, od radoznalosti, fetiša, životnih faza, vidova razonode... Čak ni psiholozii ne mogu dati precizan odgovor na pitanje zašto postoji prostitucija i zbog čega je jedan zdrav i mlad muškarac spreman da plati kako bi delio društvo sa kraljicama noći.

Komentari (1)

Gost

05.06.2020 16:10

Ovo je najbolji posao,nema prasine,cist posao,samo ponekat se malo znojis. A najbolje i najslade je u bordelu,biras koju hoces.Samo ovako dalje curice.Pozzz!