berni sanders
printscreen/instagram
berni sanders

printscreen/instagram

Foto: printscreen/instagram

Kada se pomene Bernijeva fotografija zna se tačno koja fotografija je u pitanju, koji Berni i koje rukavice. Iako novi mimovi iskaču i dalje sa svih strana, pitanja koja sada pobuđuju pažnju javnosti su ko je snimio čuvenu fotografiju.

DA LI BI NOSILI MAJICU SA FOTOGRAFIJOM BERNIJA SANDERSA?

 

Nekada smo govorili "Jedna fotografija vredi više od 1.000 reči". To je bilo pre inauguracije novog predsednika SAD, a sada se češće može čuti:"Jedna fotografija (Bernija), a hiljadu mimova". Možda i više hiljada.

Iako je snimio mnogo fotografija, Brendan Smailovski ovih dana odgovara na pitanja u vezi sa onom koju je video ceo svet. Fotograf AFP-a, u intervjuu za Roling stoun, kaže da njegova fotografija senatora nije bila baš najbolja.

berni sanders, Foto: printscreen/youtube

"Sama fotografija nije toliko lepa. Nije to sjajna kompozicija. Neću je staviti u portfolio", istakao je Smailovski.

Prema njegovim rečima, Sandersa je snimio kada je u stvari hteo da fotografiše senatore Teda Kruza i Džoša Houlija.

Uprkos tome što su na osnovu fotografije mnogi stekli utisak da je Sanders bio loše volje i da je izbegavao ljude, Smailovski ističe da to nije bio slučaj i da senator nije sedeo sam tokom ceremonije i da je pričao sa mnogima koji su prisustvovali svečanosti, prenosi Biznis insajder.

Međutim, fotografija na kojoj Berni Sanders sedi ispred američkog Kapitola, prekrštenih nogu i ruku otrgla se od autora i živi svoj život zasenivši inauguraciju 46. američkog predsednika Džoa Bajdena.

Zahvaljujući fotografiji Brendana Smailovskog, svet je čuo i za nastavnicu iz Vermonta Džen Elis, koja je pre nekoliko godina poklonila Sandersu šarmantne rukavice.

Džen pravi rukavice u slobodno vreme, a sve zalihe koje je imala rasprodate su ubrzo po inauguraciji.

Novi hit među obožavaocima "Bernija koji sedi" je dukserica. Cena je 45 dolara i takođe je razgrabljena. Prihod od prodaje Sandersov tim namenio je isključivo u humanitarne svrhe.

PROČITAJTE JOŠ: