OVU ČUDNOVATU BILJKU MORATE IMATI U SVOM STANU: Tera loše ljude, leči depresiju!

Stručnjaci smatraju da sam pogled na nju ume da smiri i vrati dobro raspoloženje

cvet
Foto: pixabay

Naravno, govorimo o anturijumu, magičnoj biljci koja se obično poklanja osobama koje se nalaže u depresivnom stanju. Stručnjaci smatraju da sam pogled na nju ume da smiri i vrati dobro raspoloženje.

Ukoliko se pokloni čista srca ljudima kojima je potrebna pomoć i kod njih se biljka osuši – prema feng-šuiju problem je u njima i pod hitno moraju da se promene!

Zimzelena je biljka, jer listovi uvek ostaju zeleni. Pošto je tropska biljka neophodna joj je toplota, naročito u vreme cvetanja kada ne sme da bude ispod 20 stepeni. Tokom mirovanja temperatura ne smije da bude niža od 15 stepeni. 

Cvetovi rastu u pazuhu svakog novog lista, a njihova pojava je radost za sve ukućane. Cvet traje po pet-šest meseci. Ova biljka obožava svetlo, ali ne i direktno sunce pošto može da dobije “opekotine” po listovima.

Zemljište mora da bude lako, rastresito i plodno, a idealno je ako ima mahovinu i treset. Prihranjuje se samo tokom vegetacije, dva puta mesečno, đubrivom koje je organsko i vodotopivo.

Anturijum se presađuje na dve ili tri godine, a pošto ima plitak koren saksija ne mora da bude velika. Ipak, najvažnije je da ima dobru drenažu.

Slične tekstove nađite OVDE!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi