Ljubomora prevara špijuniranje preljuba
Shutterstock
Ljubomora prevara špijuniranje preljuba

Shutterstock

Ljubomora prevara špijuniranje preljuba, Foto: Shutterstock

Ljubomora takođe nije ljubav. Zato, ako ste taj tip, morate da se naučite da se nosite s tim. I najvažnije, da se smirite. Shvatite da većina ljubomore proizlazi iz problema u partnerskim odnosima, ali i da se oni ne temelje na kontroli ili zavisnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

 

1. Brojte do deset.

2. Razgovarajte o svojim osećanjima.

Osećaj ljubomore važno je izraziti da se on ne bi pretvorio u izliv besa. Bilo da se radi o vama ili vašem partneru, prođite sve kroz razgovor. Zašto ste ljubomorni? Zašto se on oseća ljubomorno? Možda postoji nešto što neko od vas oseća, a nije toga svestan. Ako je tako, razgovarajte o tome i napravite kompromis. Ali, raspravite o tim pitanjima samo kad izbrojite do deset.

Mladić Devojka Ljubomora Svađa Polivanje pićem

Shutterstock

Mladić Devojka Ljubomora Svađa Polivanje pićem, Foto: Shutterstock

3. Rešite se svoje nesigurnosti.

Ljubomora proizlazi iz nesigurnosti. Zapitajte se zašto se osećate ugroženo. Zašto se on oseća ugroženo ako je ljubomoran? Osećate li možda da niste vredni nečije ljubavi?

4. Pokušajte da sagledate situaciju iz druge perspektive.

Kad smo ljubomorni skloni smo da brzinski donosimo zaključke. Ponekad i preuveličavamo neke stvari. Mnogo puta osećaj ljubomore može nastati zbog nesigurnosti ili nedostatka poverenja i sitnih laži u prošlosti? Koliko puta ste poludeli ako se partner nije javio na mobilni ili ga je isključio?

5. Možete li da se nosite s konstantnim nasiljem?