PSIHOLOZI OTKRILI! Kako privući muškarca i ZADRŽATI ga pored sebe?

Sledite ove korake.

Sve za ljubav...
Foto: Shutterstock

Iako smo skloni da verujemo uvreženom mišljenju da su muškarci sa Marsa, a žene sa Venere, istina je ipak negde u sredini. Baš kao i žene, i oni žele dobro da izgledaju, treba im za to stalna potvrda i teško, gotovo nikada ne mogu da oproste prevaru.

 

O njihovim seksualnim veštinama žene između sebe otvoreno pričaju pa muškarci žive pod pritiskom savršenog seksualnog čina. Njihovi strahovi i nesigurnost mogu da utiču i na vas, a iako ih je ponekad slatko gledati kako se muče, ne treba zaboraviti da je i njima s vremena na vreme potrebno podići samopuzdanje.

U njihove intimne želje, potrebe i razmišljanja proniknuo je psiholog Džordž Vajnberg koji u pet korisnih saveta objašnjava ženama kako da privuku i zadrže svog muškarca.

seks par krevet
Foto: Profimedia

On se plaši da će vas izneveriti – bukvalno

Muškarci osećaju ogroman pritisak kada pred novom partnerkom treba da pokažu svoju seksualnu umešnost. “U prošlosti muškarci nisu toliko ocenjivali svoju seksualnu virtuoznost jer ih tada žene nisu slobodno kritikovale kao što to rade danas”, objašnjava Vajnberg.

Šta učiniti: Savet psihologa vrlo je jednostavan. Samo se opustite i pokušajte da uživate u seksu. Takav stav smanjiće pritisak. Drugim rečima, ne shvatajte to lično, nemojte da ga vređate i nikada se nemojte našaliti na taj račun.

Muškarcima treba potvrda da bi se dobro osećali

Seks je za muškarce moć, ali i potvrda njihove muškosti. On želi da bude superheroj i svakako želi da ga i vi posmatrate u tom svetlu. Kada vas zadovolji, oseća se kao Supermen. Ako i vi uživate, slobodno mu dajte do znanja da je njegova Luis Lejn veoma srećna.

Upozorenje: Bez ohrabrenja nema dobrog seksa.

Šta učiniti: Jednostavno je, a samo treba da mu kažete: “To je dobro”. Ili da nežnim uzdasima pokažete zadovoljstvo.

seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav
Foto: Shutterstock, ilustracija

Muškarci ne vole dugo da čekaju seks s novom partnerkom

Za razliku od drugih stručnjaka, Vajnbergovo mišljenje da žene ne bi trebalo da se suzdržavaju od seksa zbog nekih nepisanih pravila “dejtinga”, oraspoložiće sve muškarce. On veruje da će se muškarac pre vezati za ženu ukoliko oseti da je poželjan i seksualno neodoljiv. Muškarci celog života maštaju o tome da će naći ženu koja bukvalno neće hteti da skine ruke s njih. Priuštite mu to zadovoljstvo.

Upozorenje: Ako se vaš muškarac uvredi i pomisli da ste mu prerano ponudili seks, rešite ga se odmah.

Šta učiniti: Svi smo mi osećajna bića, stoga nemojte da se uzdržavate kad hemija “proradi” i kad vas preplavi ono poznato osećanje dobrog raspoloženja i privlačnosti.

I muškarci žele da dobro oblikovano telo

Ako se osećate prijatno u svojoj koži i ukoliko ste zadovoljni sopstvenim telom, sigurno vam ne nedostaje samopouzdanja. Budimo iskreni, i muškarci, iako nisu opterećeni kilogramima kao žene, imaju vrlo jasne predstave o tome šta je dobar izgled i koliko su oni blizu ili daleko od zamišljene idealne slike savršeno građenog muškarca.

Upozorenje: Većinu muškaraca brine veličina penisa, ali i ćelavost i visina. Drugim rečima, i oni ponekad žude za prigušenim svetlom kao i žene.

Šta učiniti: Recite mu koliko vas privlači i šta vam znači.

Muškarci će teško oprostiti prevaru

Muškarci koji su bili iznevereni, posebno prevareni u seksualnom smislu, teško će svojoj partnerki to oprostiti, upozorava Vajnerbg.

Upozorenje: Muškarci traže ženu koja će biti samo njihova.

Šta učiniti: Pokažite lojalnost i ostanite verni. Dajte mu podršku pred kolegama i prijateljima i branite ga kad je potrebno. Motivisaće ga takva odanost i povećaće mu samopouzdanje, što će svakako uticati i na njegove ljubavničke sposobnosti. I oni, kao i žene, žele predanost samo malo drugačije “upakovanu”.

seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi