Sve za ljubav...
Shutterstock
Sve za ljubav...

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Iako smo skloni da verujemo uvreženom mišljenju da su muškarci sa Marsa, a žene sa Venere, istina je ipak negde u sredini. Baš kao i žene, i oni žele dobro da izgledaju, treba im za to stalna potvrda i teško, gotovo nikada ne mogu da oproste prevaru.

PROČITAJTE JOŠ:

 

U njihove intimne želje, potrebe i razmišljanja proniknuo je psiholog Džordž Vajnberg koji u pet korisnih saveta objašnjava ženama kako da privuku i zadrže svog muškarca.

seks par krevet

Profimedia

Foto: Profimedia

On se plaši da će vas izneveriti – bukvalno

Muškarcima treba potvrda da bi se dobro osećali

Upozorenje: Bez ohrabrenja nema dobrog seksa.

Šta učiniti: Jednostavno je, a samo treba da mu kažete: “To je dobro”. Ili da nežnim uzdasima pokažete zadovoljstvo.

seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Muškarci ne vole dugo da čekaju seks s novom partnerkom

Upozorenje: Ako se vaš muškarac uvredi i pomisli da ste mu prerano ponudili seks, rešite ga se odmah.

Šta učiniti: Svi smo mi osećajna bića, stoga nemojte da se uzdržavate kad hemija “proradi” i kad vas preplavi ono poznato osećanje dobrog raspoloženja i privlačnosti.

I muškarci žele da dobro oblikovano telo

Ako se osećate prijatno u svojoj koži i ukoliko ste zadovoljni sopstvenim telom, sigurno vam ne nedostaje samopouzdanja. Budimo iskreni, i muškarci, iako nisu opterećeni kilogramima kao žene, imaju vrlo jasne predstave o tome šta je dobar izgled i koliko su oni blizu ili daleko od zamišljene idealne slike savršeno građenog muškarca.

Upozorenje: Većinu muškaraca brine veličina penisa, ali i ćelavost i visina. Drugim rečima, i oni ponekad žude za prigušenim svetlom kao i žene.

Šta učiniti: Recite mu koliko vas privlači i šta vam znači.

Muškarci će teško oprostiti prevaru

Muškarci koji su bili iznevereni, posebno prevareni u seksualnom smislu, teško će svojoj partnerki to oprostiti, upozorava Vajnerbg.

Upozorenje: Muškarci traže ženu koja će biti samo njihova.

Šta učiniti: Pokažite lojalnost i ostanite verni. Dajte mu podršku pred kolegama i prijateljima i branite ga kad je potrebno. Motivisaće ga takva odanost i povećaće mu samopouzdanje, što će svakako uticati i na njegove ljubavničke sposobnosti. I oni, kao i žene, žele predanost samo malo drugačije “upakovanu”.

seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija