NOVA PRAVILA PRIVATNOSTI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Kako da se oslobodite sramnih fotografija sa Fejsbuka na kojima ste tagovani?

Sakrijte ono što ne želite da drugi vide

selfi
Foto: Shutterstock

Facebook je konačno uveo novi alat koji korisncima olakšava brisanje starih objava i fotografija, i korisnicima omogućava da brišu više fotografija odjednom umesto jednu po jednu. Opcija Manage Activity omogućava i da se stare objave sakriju, ako iz bilo kog razloga korisnik ne želi da ih obriše.

Iz Facebooka tvrde da je alat nastao u saradnji sa aktvistima za zaštitu privatnosti, kao posledica toga što je onim korisnicima koji su već godinama aktivni na toj društvenoj bio potreban alat pomoću koga bi lakše brisati stare fotografije i postove zbog kojih bi danas mogli da se nađu u neprijatnoj situaciji ili im jednostavno više nisu potrebni.

fotografija
Foto: Shutterstock

Manage Activity još uvek nije potpuno dostupan svim vlasnicima pametnih telefona, ali bi to s vremenom trebalo da postane, kao i da dobije verziju za desktop računare.

Alatka se aktivira tako što se na stranici ličnog Facebook profila klikne na tri tačkice pored dugmeta Add Story. Zatim se otvori Activity Log. Ovde se postovi mogu filtrirati po datumu, ko kriterijumu objavljivanja (da li ste ih objavili vi ili neko drugi), kao i prema postavkama privatnosti.

strah
Foto: Shutterstock

Ako želite da uklonite fotografije ili postove koju je neko drugi objavio, moraćete da zamolite onoga ko ih je postavio da ih ukloni. U tom slučaju fotografiju možete samo da sakrijete sa vašeg profila i da uklonite tag kojim ste označeni, podseća Vašington post.

Arhivirani postovi će biti vidljivi samo vama, ali ne i potpuno uklonjeni sa Facebooka. Kada obrišete objavu, ona će vam biti dostupna u narednih 30 dana u "kanti za đubre".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi