Mašina za pranje sudova posuđa
Shutterstock
Mašina za pranje sudova posuđa

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U moru svih kućnih poslova - a dobro znamo da ih je beskonačno i da im nikad nema kraja, posebno mesto zauzima čišćenje kuhinje. Pitanje koje se postavlja - kako očistiti kuhinju da se blista, za što manje vremena?

PROČITAJTE JOŠ:

Odgovor saznajte u nastavku teksta. Sigurno ćete pronaći korisne savete koji će vam pomoći da čišćenje kuhinje prođe što bezbolnije.

Besprekorno čiste čaše

Sve nas nervira kada na staklenim čašama i nakon što smo ih oprali ostanu tragovi, pa izgledaju muzgavo i neuredno. Sjajan trik koji će vam pomoći da to predupredite jeste da dok perete čaše pomešate vodu sa malo običnog alkohola, i vaše čaše će nakon pranja i nakon što se osuše sigurno biti uglancane.

Sudovi Posuđe Tanjiri Čaše

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Top trik za čišćenje mikrotalasne

Mnogi zaborave na unutrašnjost mikrotalasne tokom čišćenja kuhinje, a u njoj se i te kako skuplja masnoća od namirnica koje u njoj podgrevamo ili obroka koje u pećnici pripremamo. Zato je važno da je redovno održavate, a najlakše i najefikasnije ćete to učiniti ukoliko ubacite u pećnicu posudu sa vodom u koju ste dodali malo ceđenog limuna i soda bikarbone. Uključite pećnicu tako da se voda dobro zagreje i da krene da isparava. Nakon toga ćete svu masnoću i tragove hrane iz mikrotalasne ukloniti bukvalno u nekoliko poteza krpom.

Efikasno uklonite masnoću sa šporeta 

Ulje koje prska po šporetu dok pripremate hranu, ili voda koja kipi dok nešto kuvate - sve to ostavlja tragove koji se ponekad skore, pa ih nije najlakše ukloniti. Ali metoda koja će vam u tome pomoći i to u rekordnom roku, jeste da šporet izribate običnim brašnom.

Aktivni ugalj protiv neprijatnih mirisa

Sređivanje frižidera može biti komplikovano zbog mirisa koje se skupljaju u njemu, i kojih je teško rešiti ih se. Kao biste to predupredili jednostavno ostavite u frižideru na nekoliko mesta običan aktivan ugalj, koji ima moć da apsorbuje ove mirise.

Frižider

Profimedia

Frižider, Foto: Profimedia