TEŠKO JE BITI ŽENA NA BALKANU Jezivi seksistički linč doktorke koja nas svakodnevno informiše u vreme pandemije: Da li je ovo humano?

Napad u neznanju igordosti

Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen

 

Otkako se korona virus pojavio i u našoj zemlji, stručnajci iz oblasti medicine su angažovani da svakodnevno izveštavaju javnost i informišu o merama prevencije, ali i statistikama kada je reč o zaraženim i nažalost preminulim.

Ipak, da je naše društvo uhvatila neka snažnija epidemija koja se ne da iskoreniti, dokaz je vitruelni linč, epidemiologa dr Darije Kisić Tepavčević. Kako se pojavila, svojim izgledom izazvala je neke, malo je reći, neumesne komentare.

Da je seksistički pristup očigledan, govori činjenica, da je ova žena koja je pored toga što drži do sebe i svoje fizionomije, vanredni profesor i autor preko 150 naučnih radova, govori salve zluradih komentara poput, "nalickane", "isfenirane Bosanke", a na tapetu je bio i njen dekolte.

Fenomen akumulirane i neosnovane mržnje prema onom što se ne razume, Srbiju je odavno proutao, a sloboda govora i mišljenja data je svakome. Pitanje se nameće, da li iko od "komentatora" ima opšte obrazovanje iz polja medicine (da ne pominjemo naučne radove) i kome smeta znanje i informacija, te zbog čega se fizionomija upošte dovodi u vezu sa intelektom?

A da ne bi "gospodin" da nas leči?

Konstatovačemo da dr Kisić, relano, ima čime da se ponosi, no, fotografiju nesrećne žene koja komentarima vrši atak na ženstvenost, ne videsmo, ostaje nam da je zamislimo.

Stvarno velika šteta i za to što u rijalitima nema malo više mesta za neke slučajeve. Kapciteti popunjeni.

Ipak, nisu sve nade potonule, prevladao je zdrav razum u doba "moronavirusa", pa je većina stala u odbranu, ističući njen rad i dela.

 

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Mina
  02/04/2020 - 15:56
  Podrška za dr Dariju. Obrazovana, elokventna, kompetentna. Lepa i pametna zena moza smetati samo neostvarenim ljudima. Zli komentari govore upravo o onima koji se kriju iza racunara.
 • Korisnik: Bi
  01/04/2020 - 23:24
  Meni se ne dopada boja njene kose, ali mi se dopadaju oči, jer iz njih izbija toplina... A oči su ogledalo duše. U svakom slučaju, mislim da je lepa (što i nije tako bitno)
 • Korisnik: Jasna
  01/04/2020 - 23:21
  Ovo je velika sramota sto maltretiraju zenu sramota uvek gori od onog koga olajavaju sram vas sve bilo ali vi nemate sram jer su vasi idoli jk i st
 • Korisnik: Bi
  01/04/2020 - 23:20
  Meni sene dopada boje njene kose. Zašto se sve doktorke farbaju u plavo? Ali mi se dopadaju njene oči, iz njih izbija toplina... U svakom slučaju, mislim da je lepa...
 • Korisnik: Luka
  01/04/2020 - 18:59
  Gledajuci ovu pametnu ,lepo doteranu doktorku prosto uzivam i jedva cekam da se pojavi na ekranima.Odmor za oci i dusu.,ugledajte se mnoge zene Srbije i budite ponosne ako vam se za izgled I urednost udele komplimenti.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi