Darija Kisić Tepavčević
Printscreen
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen

 

Otkako se korona virus pojavio i u našoj zemlji, stručnajci iz oblasti medicine su angažovani da svakodnevno izveštavaju javnost i informišu o merama prevencije, ali i statistikama kada je reč o zaraženim i nažalost preminulim.

Ipak, da je naše društvo uhvatila neka snažnija epidemija koja se ne da iskoreniti, dokaz je vitruelni linč, epidemiologa dr Darije Kisić Tepavčević. Kako se pojavila, svojim izgledom izazvala je neke, malo je reći, neumesne komentare.

Da je seksistički pristup očigledan, govori činjenica, da je ova žena koja je pored toga što drži do sebe i svoje fizionomije, vanredni profesor i autor preko 150 naučnih radova, govori salve zluradih komentara poput, "nalickane", "isfenirane Bosanke", a na tapetu je bio i njen dekolte.

Fenomen akumulirane i neosnovane mržnje prema onom što se ne razume, Srbiju je odavno proutao, a sloboda govora i mišljenja data je svakome. Pitanje se nameće, da li iko od "komentatora" ima opšte obrazovanje iz polja medicine (da ne pominjemo naučne radove) i kome smeta znanje i informacija, te zbog čega se fizionomija upošte dovodi u vezu sa intelektom?

A da ne bi "gospodin" da nas leči?

Konstatovačemo da dr Kisić, relano, ima čime da se ponosi, no, fotografiju nesrećne žene koja komentarima vrši atak na ženstvenost, ne videsmo, ostaje nam da je zamislimo.

Stvarno velika šteta i za to što u rijalitima nema malo više mesta za neke slučajeve. Kapciteti popunjeni.

Ipak, nisu sve nade potonule, prevladao je zdrav razum u doba "moronavirusa", pa je većina stala u odbranu, ističući njen rad i dela.

 

 

 

Komentari (6)

branka met

01.04.2020 11:27

Nipošto doktorka ne dozvolite da vas šikaniraju. Zamislite pametna, obrazovana i ostvarena žena, pa još negovana i što je najgore doterana plavuša. Mizogini komentari neobrazovanih i neostvarenim slabića su potvrda da vredite.

Luka

01.04.2020 18:59

Gledajuci ovu pametnu ,lepo doteranu doktorku prosto uzivam i jedva cekam da se pojavi na ekranima.Odmor za oci i dusu.,ugledajte se mnoge zene Srbije i budite ponosne ako vam se za izgled I urednost udele komplimenti.

Bi

01.04.2020 23:20

Meni sene dopada boje njene kose. Zašto se sve doktorke farbaju u plavo? Ali mi se dopadaju njene oči, iz njih izbija toplina... U svakom slučaju, mislim da je lepa...

Jasna

01.04.2020 23:21

Ovo je velika sramota sto maltretiraju zenu sramota uvek gori od onog koga olajavaju sram vas sve bilo ali vi nemate sram jer su vasi idoli jk i st

Bi

01.04.2020 23:24

Meni se ne dopada boja njene kose, ali mi se dopadaju oči, jer iz njih izbija toplina... A oči su ogledalo duše. U svakom slučaju, mislim da je lepa (što i nije tako bitno)

Mina

02.04.2020 15:56

Podrška za dr Dariju. Obrazovana, elokventna, kompetentna. Lepa i pametna zena moza smetati samo neostvarenim ljudima. Zli komentari govore upravo o onima koji se kriju iza racunara.