kuhinja
privatna arhiva
kuhinja

privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

Ako ste planirali da renovirate kuhinju i zainteresovani ste da saznate koje će vam boje omogućiti da stvorite dobru energiju u njoj, naš mali vodič bi vam mogao biti od koristi. Prema Feng Šui-ju najbolji izbor boja je definisan lokacijom vaše kuhinje. Lokacija se s druge strane određuje prema Bagua mapi, odnosno Feng Šui energetskoj mapi.

1. KUHINJA NA JUŽNOJ STRANI

Feng Šui Bagua područje – slava i ugled

Ako imate sreće da se vaša kuhinja nalazi na ovoj lokaciji, znajte da nije moglo da joj bude dodeljeno bolje mesto. Ovo je jedna od najsrećnijih oblasti za kuhinju jer vrlo dobro funkcioniše sa vatrenim Feng Šui elementom. Vašu kuhinju u tom slučaju možete da oplemenite bojama od jarko crvene do intenzivno žute i osunčane narandžaste. Takođe možete koristiti i elemente drveta kao što su zeleni i smeđi ton. Plavu i crnu boju bi u ovom području trebalo izbegavati.

kuhinja

privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

2. KUHINJA NA JUGO-ZAPADNOJ STRANI

Feng Šui Bagua područje – ljubav i brak

Ako se vaša kuhinja nalazi na jugo-zapadnoj strani, takođe imate sreće. Vatrena stihija hrani element zemlje ovog područja tako da i u ovoj oblasti možete da koristite vatrene boje od jarko crvene i žute do narandžaste pa čak i ljubičaste. Pink – zašto da ne! Boje koje bi s druge strane trebalo da izbegavate su bela, siva, plava i crna.

kuhinja

pixbay

Foto: pixbay

3. KUHINJA NA ZAPADNOJ STRANI

Feng Šui Bagua područje – deca i kreativnost

Kuhinja u zapadnom delu zahteva malo više pažnje jer vatreni element može oslabiti energiju metalnog elementa ovog područja. Shodno tome potrebno je da izbegavate vatrene boje poput crvene. Vaš fokus bi trebalo da budu elementi zemlje. Beli, sivi i topli zemljani tonovi su poželjni u ovoj priči.

4. KUHINJA NA SEVERO-ZAPADNOJ STRANI

Feng Šui Bagua područje – korisni ljudi i blagostanje

Kuhinji na severo-zapadu treba potpuno isti tretman kao onoj na zapadu. Obe imaju isti Feng Šui element – metal. Dakle trebali bi da se držite toplih zemljanih tonova, oštrih belih i prozirnih sivih nijasni. Potrebno je izbegavati vatrene i vodene boje.

Pročitajte još: