Dženifer Aniston
profimedia
Dženifer Aniston

profimedia

Foto: profimedia

U nekim odsvojih intervjua glumica ističe da su za njeno zategnuto telo i vitku figuru odgovorni povremeni post i svakodnevni trening, a njene omiljene joga asane su Drvo i poza Ratnik III.

Njen jutarnji ritual sastoji se i od uživanja u šoljici kafe, ali pre nego što popije svoju dozu kofeina, Dženifer pije jedan jednostavan, zdrav i detoksirajući napitak.

Sok od stabljike celera već godinama je vodeći wellness trend, a ovaj zeleni napitak postao je još više zastupljen u ishrani kada je autor i medicinski medijum Entoni Vilijam objavio knjigu pod nazivom "Sok od celera" u kojoj ističe sve dobrobiti ceđenog soka od ove lekovite biljke.

Iskustva pokazuju da sok od celera može smanjiti rizik od upalnih procesa u organizmu, bogat je vitaminom K koji omogućava taloženje kalcijuma u kostima, reguliše i smanjuje krvni pritisak, poboljšava imunitet i povoljno deluje na kožu.

Takođe, može pomoći u procesu mršavljenja jer je prirodni diuretik, potpomaže izbacivanje viška tečnosti iz tela, ali pozitivno deluje i na varenje. Sok od stabljike celera pojačava hlorovodoničnu kiselinu u organizmu koja je odgovorna za normalno funkcionisanje sistema varenja hrane.

Iskustva pokazuju da čaša soka od celera na prazan stomak može regulisati apetit, smanjiti želju za slatkišima, ali vam dati i sjajnu dozu energije za početak dana.

Recept za sok od stabljike celera

220 g stabljike celera operit, očistite i iseckajte, a zatim ubacite u sokovnik ili blender i dodajte malo vode. Količinu vode dodajete u zavisnosti od toga da li želite više tečni ili kašasti napitak.

Preporučuje se da pijete 1 čašu soka od celera ujutru na prazan stomak, pre kafe i doručka.

Ukoliko želite da obogatite ukus ovog napitka, možete mu dodati šargarešu, bananu ili jabuku.