Greta Tunberg
Youtube printscreen / Sky News
Greta Tunberg

Youtube printscreen / Sky News

Foto: Youtube printscreen / Sky News

Ekstremni polarizam je uzeo danak. Čovečanstvo se podelilo po striktno izdvojenim taborima, a ova selekcija je izrodila mnoge organizacije koje su, pod parolom "borbe" za sve i svašta, ubirale profit.

Emociju je kod čoveka lako probuditi, pa i negativnu. Činjenica da živimo u Novom svetskom poretku, a gde materijalno nad duhovnim preovladava i gde su istinski sve pave vrednosti poljuljale. Zemlja istinski zbog sve većih potreba čovekovih, trpi. Ekologija nikada nije doživela ovakvu devalvaciju, a svaki pojedinac je odgovoran za to.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on Oct 29, 2019 at 12:37pm PDT

No, ekstrenizam, koji smo naveli i u ovom segmentu je uzeo maha. Tako se pojavila ispred ekoloških organizacija, bučna i agresivna maskota, Greta Tunberg.

Devojčica kojoj očito nedostaju pažnja, a vidno i nežnost, svojim teatralnim govorima je zavela masu. Može li isto to učiniti i bilo ko od nas?

Naravno da ne. U najboljem slučaju završili bi u pritvoru zbog remećanja javnog reda i mira, ali bi se možda i našli na prinudnom psihijatrijskom tretmanu. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on Oct 16, 2019 at 1:54pm PDT

Dakle, svima je jasno, ovaj projekat u kome se eksploatišu deca u merketinške svrhe, nekeo debelo finansira, a ko i s kojom vrstom namere, možda budu saznale neke buduće generacije.

Moderni vid ratovanja je prevazišao odavno borbu "prsa o prsa", sablje i mačeve, pa i vatreno oružje, na vrhuncu su strateški ratovi poput grupisanja, ali i odvajanja celina. Psihološki i biološki su novi vidovi borbe, samo i isključivo za profit.

Devojčica koja vodi politiku duplih aršina, koristeći proizvode pakovane u plastičnim ambalažama, putuje svetom i zavodi mase svojim dobro uvežbanim govorima. 

Kako se iznenada pojavila pandemija korona virusa, tako se Zemlja "rasteretila" zagađivača. Paralisan je čitav svet, pa i industrija.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on Oct 2, 2019 at 5:32pm PDT

Nameće se jedna od niza teorija zavera, da ako je pod pretpostavkom COVID-19 "rođen" u nekoj lboratoriji, nije li baš ovo "ekološko-braniteljsko" društvo sa svojom maskotom Gretom imalo korist od virusa koji se širi planetom?

Podsetimo, Tunbergova je nedavno na svom Instagram nalogu izjavila da je verovatno zaražena korona virusom, te kako nije imala mogućnost da se podvrgne testu zbog simptoma koji ne podležu protokolu. Slučajno?

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on Aug 3, 2019 at 8:05am PDT

Ko bi odbio mladu Gretu, toliko uticajnu u svetu, za testiranje?

Ipak, uprkos bolesti, nije odustala da i dalje vredno radi na kampanjama u borbi za ekološki sistem.

Ako ste posumnjali u verodostojnost i iskernost brobe za ekologiju, reći ćemo samo jedno:

"How dare you?!"

 

Komentari (2)

jekka

15.04.2020 11:56

sve tacno!

Boke

15.04.2020 15:14

Greta: How dare you? Korona: Može mi se!