NAUČNICI DOŠLI DO ZAKLJUČKA Da li usamljenost skraćuje život?

Usamljeni ljudi kraće žive od onih koji imaju društvo

Usamljena žena Tužna devojka Depresija Usamljenost Tuga
Usamljena žena Tužna devojka Depresija Usamljenost Tuga , Foto: Shutterstock

Nakon više istraživanja, naučnici su došli do zaključka da usamljenost na specifičan način utiče na naš organizam i pokreće određene procese u našem telu koji mogu povećati šanse da obolimo od nekih bolesti.

Usamljenost
Usamljenost, Foto: Shutterstock

Neka od novih istraživanja su pokazala na koji način usamljenost utiče na naše zdravlje. Naime, usamljenost utiče a razvoj belih krvnih zrnaca, čime se urušava naš imuni sistem, a prirodna borba protiv bolest zakazuje. Slabiji imunitet dovodi do toga da lakše podlegnemo upalama i oboljevanju od različitih bolesti, a kada su starije osobe u pitanju – usamljenost može prouzrokovati niz fizičkih i mentalnih poremećaja

Kada smo u društvu i kada smo socijalni, kada razgovaramo i delomo svoja znanja i razmišljanja, tada imamo priliku da svoje probleme podelimo sa drugima, da radimo na sebi, a i više razmišljamo – što sve zajedno čini da se naš organizam bori sa svim što ga ugrožava.Dovoljno je samo da nam nedostaje društvo i neko sa kim bismo delili svakodnevicu i da naše telo nema taj podsticaj da se bori.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi