NEVEROVATNO ALI ISTINITO! Čak četvrtina muškaraca ne menja veš svaki dan, ni žene nisu bolje

Jedan od 20 muškaraca rekao je da isti veš nosi i duže od pet dan

Sušenje,veš

Ispitivanje o navici svakodnevnog menjanja veša uradio je sajt za onlajn kupovinu "OnBuy" pa je anketom obuhvatio 2 .790 muškaraca i žena.

Rezultati su sledeći: čak 22 odsto muškaraca odgovorilo je da nema naviku da svakog dana oblači čist veš, a 18 procenata žena dalo je isti odgovor. Jedan od 20 muškaraca rekao je da isti veš nosi i duže od pet dan, a da 76 procenata muškaraca i 69 odsto žena primenjuju isti trik za "maskiranje" nečistoće: okrene veš na drugu stranu pa ga obuče.

DA LI REDOVNO MENJATE VEŠ?

Na pitanje koliko često kupuju novi veš 13 odsto muškaraca reklo je da to čini svake tri godine, istu naviku ima i četiri procenta žena.

"Ako želite da održavate higijenu, onda bi trebalo da odeću, a posebno veš i opremu za trening, perete posle svakog nošenja", rekao je stručnjak za čišćenje iz "EOT Cleaning" kompanije Ivan Ivanov i preporučio da se za pranje odeće koristi antibakterijsko sredstvo na temperaturi od 40 do 60 stepeni.

Veš Mašina Pranje

Dermatolozi napominju da veš služi kao barijera između intimnih delova i odeće, a treba imati na umu da se pojedini odevni komadi garderobe, nose više puta. Jednostavnije je oprati odeću nego veš, a ako ga ne menjate redovno, mogu se pojaviti bakterije poput ešerihije koli, stafilokoka, streptokoka i mnogo drugih. Stvara se tako rizik od gljivične infekcije i upale mokraćnih puteva", kažu stručnjaci.

Više vesti o sličnim temama nađite OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Pera
  18/10/2020 - 19:38
  Ако то сада нисте знали, мушка анатомија и физиологија су другачије него женске, па због тога нема потребе да свакодневно мењају веш. Прецизније, мушкарцима из полног органа не цури никакав секрет осим када су узбуђени, али у таквим ситуацијама су обично гаће већ скинули. Код мушкараца су такође и остаци мале нужде на полном органу знатно мањи него код жена, поготово ако га добро истресу, што већина и ради. Приликом бављења спортом и телесним вежбама користе посебну одећу па им гаће остају чисте
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi