poziv
Shutterstock
poziv

Shutterstock

poziv, Foto: Shutterstock

 

Uvezi ste ili si samo ti u vezi, a da on to ni ne zna, kako god, realnost je najveći saveznik uma, samoobmana najveća prepreka na životnom putu. 

Jednom je jedna profesorka socijologije svojim studentima rekla:

"Dragi moji, najgora stvar koja vam se može dogoditi, jeste da precenite ili potcenite sebe".

I kada razmislimo, ovo se odnosi na bukvalno svaki segment života, poslovni, porodični, emotivni...

A mi ćemo se držati emotivnog statusa jer je on pokretač i kočnica svih naših životnih pravaca. Pa, drage dame, verovatno, štaviše, sigurno, desila se neka loša računica u životu kada je odabir partnera u pitanju, ali stvar je toga koliki je vaš prag tolerancije na neželjeno ponašanje vašeg izabranika.

muškarac i žena, veza, flert, ljubav

shutterstock

Foto: shutterstock

 

Ako vas doživljava kao povremenu razonodu, to je ok, ali samo u slučaju ako su ove "simpatije" obostrane. Međutim, ako viželite nešto više od odnosa i zanosite se zabludom da će se jednog dana stvari promeniti, onda ste na velikom gubitku vremena.

Svako zvono telefona, vaša nadanja pre pogleda na ekran usmerena su njemu. Ipak, on se ne javlja... Zatim dođe momenat kada se javi slatkim rečima, začinjenim nekom romantikom uz izvinjenje da je bio zauzet, i vi ste kapitulirale. Već je svo prethodno nerviranje i isčekivanje palo u vodu, vi ste poverovale u ono što biste svako zamerile svojoj prijateljici.

Par, raskid, tuga, depresija, svađa

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Sada stanite pred ogledalo i zapitajte se, osim ako vaš dečko nije ministar, poslanik ili CIA obaveštajac, pa i da neurohirurške zahvate obavlja, minut razgovora, poruke, a posebno kada vam je neko srcu drag, nije gubitak dragocenog vremena, pa zbog čega vas nije zvao.

Ako samoj sebi pred istim ogledalom udarite šamar, hoće li vas boleti ili ćete biti malo blaže u samokažnjavanju u odnosu na to koliko ste preterale u samoobmanjivanju?