Zapanjila svojom transformacijom: Smršala je čak 75 kilograma, a ovo je njen jelovnik uz koji su se kilogrami topili

Olja Jelić Vesti 26.04.2024 15:24 0

Amber Klemens za dve godine je skinula 75 kilograma i postala trener. Tvrdi da joj je nekoliko namirnica olakšalo mršavljenje, a sve su bogate proteinima.

Amber Klemens

Printscreen/TikTok

Amber Klemens za dve godine je skinula 75 kilograma i postala trener. Tvrdi da joj je nekoliko namirnica olakšalo mršavljenje, a sve su bogate proteinima.

Neverovatnu transformaciju duguje hrani poput salata, grčkog jogurta, proteinskih šejkova, proteinskih pločica, proteinskog praha, mesnih štapića i proteinskih vafli.

 

 

"Volim salate od seckanog povrća. Jednostavne su, možete ih unapred pripremiti za više obroka i imaju hrpu različitih ukusa. Uparite ih sa bilo kojim izvorom proteina, poput piletine narezane na trakice sa roštilja", izjavila je u videu koji je objavila na TikToku.

Preporučeni dnevni unos je 0.8 grama proteina po kilogramu telesne težine. Za osobu od 60 kilograma to je 48 grama proteina dnevno.

"Obožavam nemasni grčki jogurt. On dolazi u više ukusa i brz je izvor proteina, koji se može konzumirati za međuobrok, doručak, večeru, kad god poželite", napomenula je.

 

 

 

Pregledom istraživanja iz 2016. o dobrobitima grčkog jogurta vezanim uz težinu, utvrđeno je da je veća konzumacija te namirnice povezana sa nižim rizikom od prekomerne težine.

Amber kaže da su joj omiljene poslastice smrznute pločice grčkog jogurta.

"To je moj omiljeni desert svih vremena za mršavljenje", zaključila je.

Veći unos proteina može pomoći u regulaciji nivoa šećera u krvi, smanjiti želju za hranom i stabilizovati nivo energije tokom dana, što može da doprinese gubitku težine.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)
Loading