Tridesete su pravo vreme: Mama objasnila zašto smatra da je to najbolje godine za rađanje

Olja Jelić Vesti 28.03.2024 10:15 0

Mama Kristi na TikToku je podelila video zapis u kojem objašnjava zašto misli da je prvo dete najbolje imati tek u tridesetima

Mama

Printscreen/TikTok

Mama Kristi na TikToku je podelila video zapis u kojem objašnjava zašto misli da je prvo dete najbolje imati tek u tridesetima. Ova mama prvo je dete imala sa 33 godine i rekla je da je to za nju bilo "10 od 10".

Kristie je svesna da se mnoge žene ne odlučuju na trudnoću u tridesetima zbog potencijalnih komplikacija, teže mogućnosti da zatrudne, dužeg oporavka i slično. No, prema njenom iskustvu, imati prvo dete tek sa 33 godine bila je najbolja odluka iz više razloga. 

U video zapisu je objasnila da u dvadesetima nije bila emotivno, mentalno i finansijski spremna biti mama. "Bila sam sebična 15 godina, tako da nisam imala FOMO (fear of missing out)", odnosno strah od propuštanja. Kristi je u tih 15 godina putovala, izlazila i bila sebi prioritet. A sada je to njena ćerka i vreme koje provodi sa njom.

 

@astylechild

but also somehow simultaneously feeling like a teen mom ♬ original sound - Kristie

 

 

"Ne gledam svačije Instagram priče o putovanjima, večerama, vikend izletima. Ne pomislim: 'Volela bih to da radim.' Već sam sve to radila, puno puta", rekla je Kristi. Dodala je da je zahvalna za to vreme i da je sada spremna mirno da živi i uživati u malim stvarima. 

Video zapis je na platformi pogledan gotovo milion puta, a mnogi su izdvojili vreme te u komentarima podelili svoju priču o "kasnijem" roditeljstvu. 

"Prvi put sam mama u 37. godini, definitivno ne bih ništa promenila", "Sto posto se slažem. Prvo dete sam rodila sa 33 godine i ne mogu da zamislim da sam ih imala u dvadesetima. Drago mi je da sam imala svoje 'sebično' vreme pre dece", "Kad realno gledate, još smo uvek mladi u tridesetima", "Prvo dete sam imala sa 34 godine. Putovala sam svetom, doktorirala i ispunila puno toga što sam htela pre nego sam imala dete", neki su od komentara.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading