E, ovo nismo znali: Psiholozi tvrde da ako ovaj predmet kupite za venčanje, velika je šansa da ćete se razvesti

Jelena Vukelić Vesti 06.09.2023 16:38 0

Istraživanje koje su sproveli profesori Endrju Frensis i Hugo Mialon sa Univerziteta u Atlanti, pokazalo je da što je verenički prsten skuplji, to je brak kraći

E, ovo nismo znali: Psiholozi tvrde da ako ovaj predmet kupite za venčanje, velika je šansa da ćete se razvesti

unsplash.com

Istraživanja su pokazala da brak koji počinje raskošnom ceremonijom i skupim vereničkim prstenom verovatno neće trajati. Oni su anketirali 3.000 odraslih Amerikanaca koji su bili ili su još uvek u braku u nekom trenutku svog života. Otkriveno je da su ljudi koji su potrošili mnogo novca na prsten skloniji razvodu. 

Muškarci koji su potrošili između 2.000 dolara (1.800 evra) i 4.000 dolara (3.700 evra) imali su 1,3 puta veće šanse da se razvedu od onih koji su potrošili manje od 2.000 dolara.

Prosečna cena prstena koje su kupili ispitanici u ovom istraživanju bila je oko 2.500 dolara (2.330 evra).  k Istraživalo se i kako cena same svadbene svečanosti utiče na brak. Parovi koji troše 20.000 dolara (18.600 evra) ili više na svoje venčanje (ne uključujući cenu prstena) imaju 3,5 puta veće šanse da okončaju brak razvodom od onih koji troše manje na proslavu.

Istraživači navode da finansijski troškovi raskošnih i skupih venčanja dovode do stresa, koji na kraju utiče na sam brak, pa velika venčanja mogu biti znak da se par venčava iz pogrešnih razloga.
 

Komentari (0)
Loading