Majka ne veruje rođenim očima: Novorođenče od 3 dana puzi i podiže glavu

Slobodanka Ćorić Vesti 06.06.2023 17:03 0

Neverovatan trenutak uhvaćen kamerom dok je beba ležala na stomaku, novorođenče počinje da podiže glavu, ostavljajući majku i baku šokiranim

beba

Printscreen/Instagram

Majka je ostala zapanjena kada je videla da njena beba diže glavu i pokušava da puzi samo tri dana nakon rođenja. Samanta Mičel, iz Vajt Ouka u Pensilvaniji, i njena majka zabeležile su neverovatan trenutak kamerom dok je mala Niilah Daise Tzabari ležala na stomaku u bolničkom krevetu. Može se videti kako se mala vrti okolo, pravi buku i podiže glavu na nekoliko sekundi i gleda okolo.

beba

Printscreen/Instagram

 

Na video snimku koji je podeljen na TikTok-u, Samanta se može čuti kako pita svoju majku: "Da li je to uopšte normalno?", a ona je odgovorila: 'Ne, stara je tri dana.' 'Mama, ona puzi! Kako je to uopšte normalno? Šta do đavola!“, rekla je Samanta, a njena šokirana majka je dodala: "Bože, ne bi trebalo da bude ovako jaka već“.


Samanta (34) je rekla da je požurila da snimi zadivljujući događaj jer je znala da joj prijatelji i porodica neće verovati i bila je zapanjena kada je njena ćerka pokušala da puzi ceo minut. 

Na snimku se može videti sićušna Niilah Daise obučena u pelenu kako ispruži ruke ispred sebe kako bi poduprla svoje telo i kako puzi dok podiže glavu. Čuje se kako Samantina majka, koja je u to vreme sedela u bolničkoj sobi sa njom, u čudu viče na svoju talentovanu unuku. Sada kada ima tri meseca, Samanta je rekla da njena ćerka već stoji uz podršku i rekla je da neće proći dugo dok njena ćerka ne počne da hoda.

 

 

Ponosna majka kaže da se oseća kao da "nikada nije imala novorođenče" i da je svaki dan u šoku zbog snage svoje devojčice. Samanta je rekla: "Kada sam je prvi put videla kako puzi i bila sam u potpunom šoku. Čuvam bebe veći deo svog života i imam preko 20 godina iskustva sa decom i nikada ranije nisam videla nešto slično, piše dailymail.co.uk.

"Pretpostavljam da nikada nisam bila u blizini mnogo beba sa tri dana, tako da ima mnogo iskustva u tome, ali nikada nisam videla ovakvu bebu. Način na koji je ona podigla glavu i brbljala me ostavio u potpunom šoku".

"Moja majka je bila jedina druga osoba u prostoriji kada se to dogodilo i rekla mi je da to snimim. Niko mi inače ne bi verovao".

"Moj verenik nije bio u sobi i znam da mi ne bi verovao da to nisam snimila". Prosečna starost bebe da počne da puzi je oko devet meseci, ali je Niilah pokazala da premašuje svoje rane razvojne ciljeve.

"Ona sa tri meseca se već stoji. Ne pokušavamo da je nateramo da stoji. Samo odbija da savije kolena i sedne. Nije sanostalna ali stoji i drži nas i uvek pokušava da ustane.' Samanta koja je rodila Niilah Daise tri nedelje kasnije sa 43 nedelje i rekla je da je isključivo dojila Niilah od rođenja. Ova 34-godišnjakinja tvrdi da je i njena ćerka počela da se prevrće sa stomaka na leđa sa 18 dana i pokušala da govori sa mesec i po dana.
 

Komentari (0)
Loading