HRABROST I ŠIRINA DUŠE Napuštena devojčica (16) pitala ženu sa petoro dece da je usvoji, usledilo veliko iznenađenje
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Tinejdžerka bez roditeljskog staranja pitala je ženu koja je već živela sa petoro dece, da li može da ostane sa njima. Umesto odbijanja, priredila joj je divno iznenađenje.

Roditeljstvo je verovatno jedan od najzahtevnijih i najnagrađivanijih poslova. Zahteva stalnu posvećenost, brigu, mnogo strpljenja i razumevanja. Čestitamo svima onima koji odluče da postanu roditelji ili hranitelji kojima su potrebni roditelji i dom pun ljubavi.

U SAD nije potrebno biti u braku da biste usvojili ili bili hranitelj deci, potrebno vam je samo jedno veliko srce puno ljubavi. Primer za to je Kejti Holštajn, koja je sama usrećila mnogu decu.

Kejti je rekla da je počela sa hraniteljstvom 2017.  "Bila sam umorna od čekanja Pravog."

Nameravala je da oko dve godine bude hraniteljka i da sazna kako je to brinuti o deci. Bila je to veoma plemenita odluka jer hranitelji često povezuju biološke roditelje i decu i pomažu im da se ponovo nađu i žive srećno, a deca u međuvremenu dobiju topao dom i puno ljubavi.


Od nje je zatraženo da usvoji dvoje dece mlađe od 3 godine

Kejti je dobila dozvolu za usvajanje posle 8 meseci i ubrzo je dobila poziv. Od nje je traženo da usvoji dvoje dece mlađe od tri godine. Kada su bebe ušle u njen dom, bila je veoma neiskusna, ali puna ljubavi. Toliko dobro se snašla da je u naredne tri godine brinula o 16 dece. Činilo se da je rođena da bude majka.

Tokom hraniteljstva, u njen dom je došao jednomesečni dečak Tomas. Posle nekog vremena Kejti je postalo jasno da nikada ne želi da se odvaja od njega, pa je odlučila da ga usvoji. Posle godinu dana, zvanično je postao njen sin.

Socijalni radnik je zamolio ženu da primi i tinejdžerku

Posle usvajanja, stigao joj je još jedan poziv. Socijalni radnik ju je zamolio da primi tinejdžerku Akiru, kojoj je bio potreban "odmor" od stalnog seljenja od porodice do porodice. Kejti nije bila voljna, ali je ubrzo pristala. Devojčica je trebalo da ostane kod Kejti nedelju dana jer joj je kuća bila puna dece.

Ali Akira je ostala još malo i svi su je voleli. Kejti je ubrzo shvatila da uživa u vremenu sa Akirom koji je trebalo da napuni 17 godina, što je značilo da će za godinu dana biti van 'sistema'. Ali Akira se tome nije radovao. Ubrzo je skupila hrabrost i pitala Kejti da li bi želela da je usvoji. Ispostavilo se da je to upravo ono što je Kejti potajno želela.



Tri dana pre Akirin 17. rođendan, zvanično je postala deo Kejtine porodice. Kejti namerava da usvoji još dvoje dece. Ona je naglasila: "U našoj zajednici ima dece kojoj je potrebna sigurnost. Potrebne su nam stabilne porodice, a ne savršene porodice".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading