BOGATIJA OD KRALJA ČARLSA Iznenadićete se kad čujete ko je supruga novog britanskog premijera
Foto: Profimedia

Riši Sunak od danas je lider britanskih konzervativaca i premijer Velike Britanije, nakon što je Liz Tras prošle sedmice podnela ostavku, a nedakašnji premijer Boris Džonson odlučio da se povuče iz trke za prvog čoveka Konzervativne partije.

Njegova glavna podrška u borbi za mesto premijera bila je njegova supruga Akšata Murti.

Njih dvoje upoznali su se dok su još zajedno studirali na Univerzitetu Stanford. Riši je jednom prilikom za medije ispričao da je njihov susret bila ljubav na prvi pogled, kao i da je menjao predmete tokom studiranja kako bi više vremena mogao da provede sa svojom partnerkom.

BOGATIJA OD KRALJA ČARLSA Iznenadićete se kad čujete ko je supruga novog britanskog premijera

Foto: Profimedia

 

Par se venčao četiri godine kasnije, tačnije 2009. godine, a tom prilikom pripredili su dvodnevno slavlje u Bangaloru. 2013. godine preselili su se u Veliki Biratniju, a dve godine kasnije Riši je postao poslanik Ričmonda u Jorkširu.

Inače, Akšata je ćerka šestog najbogatijeg čoveka u Indiji, milijardera N.R. Narajane Murtija, koja je suosnivač uspešne IT kompanije Infosis. Čak ga je i indijski "Times" magazin proglasio jednim od najboljih preduzetnika Indije.

Akšata je dugo godina radila u finansijama i marketingu, ali tu oblast je napustila i okrenula se svojoj velikoj ljubavi - modnom dizajnu. Danas vodi modnu kuću "Akshata Designs", a kako je naglasila profit joj nije bitan, jer posao vodi iz čiste ljubavi.

Britanski mediji su u februaru 2020. izveštavali da par navodno poseduje najmanje četiri imanja, uključujući luksuznu kuću sa pet spavaćih soba u Kensingtonu, čija vrednost se procenjuje na oko 7 miliona funti.

Riši je u braku sa Akšatom dobio dve ćerke Krišnu i Anušku, a par ih uspešno drži podalje od očiju javnosti, a devojčice čak nemaju ni naloge na društvenim mrežama kako bi njihova bezbednost bila osigurana.

BOGATIJA OD KRALJEVSKE PORODICE

Brojni izveštaji pokazuju da je Akšata Murti neverovatno bogata, a mnogi procenjuju da je bila bogatija i od pokojne kraljice Elizabete II.

Kako se navodi, ona ima 0,91% udela u tehnološkoj firmi njene porodice koja vredi 430 miliona funti.

685417

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading