PEVAČ DOŽIVEO INFARKT ZA VOLANOM Osetio je neopisiv bol u leđima, sve je trajalo strašnih 15 sekundi
Foto: Alo.rs

Pevač Nemanja Nikolić, koji je postao poznat nakon učešća u finalu Zvezda Granda 2004. godine, doživeo je infarkt u tridesetim godinama, a sada se prisetio tog traumatičnog iskustva.

"Kao mlad sam počeo da se bavim muzikom i da vodim boemski život. Kada su drugi spavali, ja sam radio, nisam jeo na vreme. Bilo je i alkohola i cigareta. Jednostavno, došlo je od prezasićenja organizma. Pre toga nisam osetio nikakve zdravstvene probleme", rekao je i naglasio da mladi uglavnom ne shvataju ozbiljno kada ih telo upozori, a o odlasku kod lekara i ne pomišljaju.

"Samo zahvaljujući sreći sam dobro prošao. Iako sam sada dobro, nikada neću zaboraviti taj dan. Doživeo sam infarkt u kolima, za volanom. Sa mnom su bila deca i supruga. Bio je januar, krenuli smo u igraonicu na dečji rođendan. Na 200 metara od igraonice osetio sam neopisiv bol u leđima, kao da mi je neko zario nož u leđa. Taj bol je trajalo oko 15 sekundi", objasnio je pevač. Uspeo je da ih doveze i tada je samo ispao iz auta. Bio je mokar, kao da ga je neko polio vodom. Nije bio svestan šta se dešava. U roku od pet minuta bio je u bolnici.

"Sve se dešava u nekoliko minuta. U tom trenutku sam imao prtisak 230/168. Odmah su mi dali lek pod jezik, a na EKG-u se videlo da sam imao infarkt. Nije bilo nikakve intervencije. Lekari su mi rekli da sam mlad i da imam zdravo sportsko srce, pa je to tako. Na njemu mi je ostao ožiljak od nekoliko milimetara. Dobio sam lekove koje moram da pijem ceo život, od njih nisam mogao da funkcionišem. Uspavljivali su me i usporavali. Čak je moja supruga pisala na njima dečja imena, kako bih pio", s nelagodom u glasu se priseća pevač, koji se od tada dosta promenio.

"Sada se najviše trudim da budem psihički dobro, jer mislim da svaka bolest jednim delom ide iz glave. Ribolov mi je mnogo pomogao. Slušaš ptice, detlića, budiš se u prirodi. Prelepo. Čovek mora da nauči da sluša tišinu, a ja sam to naučio. Tišina je lek", zaključio je Nemanja Nikolić u emisiji "RTS Ordinacija".

Komentari (0)

Loading