USVOJILA GA KAO MALOG I BRINULA O NJEMU Ostala je bez posla, a dečak (12) joj je dao dirljivo obećanje
Foto: Printscreen/instagram

Žena je usvojila dečaka koji je u ranoj mladosti ostao bez roditelja. Nakon što je ostala bez posla, dečak joj je dao dirljivo obećanje. Gotovo svi brazilski mediji bruje o dvanaestogodišnjem dečaku Eriksonu Bastosu.

Mališan je veoma rano ostao bez roditelja, a kako nije imao bližih rođaka, usvojio ga je stariji bračni par i pružio mu svu neophodnu ljubav i toplinu doma. Prošlo je godinu dana, dečak je odrastao, a već sa 12 godina naučio je šta su muke života, koliko život može biti težak i da mora da radi da bi izdržavao sebe i svoju porodicu.

Erikson ulaže velike napore da pomogne roditeljima, odnosno usvojiteljima koji su ostali bez posla zbog pandemije Kovida.


Dečak se brinuo o svojim usvojiteljima Imajući u vidu da niko ne želi da ih zaposli jer su već stari i nemaju pristup internetu, bili su primorani da ostanu bez para i na ivici egzistencije, sve dok Erikson nije preuzeo stvar u svoje ruke.

Obećao je da će im pomoći i počeo da izvršava zadatke u skladu sa svojim godinama. Tako, na primer, pomaže komšijama da nose torbe i obavlja kućne poslove za njih u zamenu za novac za kupovinu hrane za sebe i svoje usvojitelje koji više nisu u stanju da rade teške fizičke poslove.

Iako mnogi smatraju da je ovo na ivici eksploatacije dece, Erikson se sa tim ne slaže i tvrdi da je eksploatacija kada neko nekoga tera da radi, a ono što radi nije pod prinudom, već zato što samo želi. - Sve dok budem imao snage, ništa nam neće nedostajati. Dali su mi ljubav i dom, a sada je red da im pomognem u nevolji – dodao je mališan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading