SLUČAJNA FOTOGRAFIJA ODALA TAJNU BRITANSKOG DVORA Mnogi su primetili pojas medicinske sestre sa dva moćna simbola
Profimedia

Kraljica Elizabeta je pre dve godine bila u bolnici kralj Edvard Sedmi 2013.godine, a na izlasku, koji su svi mediji propratili, primećen je i detalj na pojasu koji je nosila medicinska sestra. Na kopči su primećena dva veoma bitna simbola - ukršteni uglomer i šestar, kao i pentagram. Ova kopča se daje sestrama koje rade u bolnicama koje su osnovali masoni i u kojoj se pružaju besplatne usluge za slobodne zidare.

Kralj Džordž Peti i kraljica Marija otvorili su Kraljevsku masonsku bolnicu 1933. godine, a 1948. je tu osnovana Škola za medicinske sestre. Ubrzo je stekla reputaciju zbog visokokvalifikovanih medicinskih sestara čije su srebrne kopče za kaiš postale posebna čast među profesijom.

Ovakav tip bolnica prestao je da postoji 1992. godine ali očigledno da ga pojedine sestre nose i dan danas. Posebno one koje se brinu o zdravlju britanske kraljice.

Mediji su ranije pisali da je veliki majstor masonske lože u Velikoj Britaniji kraljičin rođak, princ Edvard, vojvoda od Kenta. Inače, princ Edvard i kraljica Elizabeta su rođaci po očevoj liniji. Naime, kraljičin otac, kralj Džordž Šesti. i otac princa Edvarda, princ Džordž su bili braća, obojica deca kralja Džordža Petog i kraljice Mari.

Edvard je mason već 57 godina, a masonskoj loži se pridružio na poziv grofa od Skarboroua koji je tada bio veliki majstor. I muž kraljice Elizabete, princ Filip, nalazio se u ovoj odabranoj ekipi. On je bio član mornaričke lože 68 godina. Inače, čak pet britanskih kraljeva u prošlosti je imalo svoje mesto u masonskim ložama. Najpoznatiji od njih je svakako otac kraljice Elizabete, kralj Džordž Šesti.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading